Zie wat dit doodgewone huishoudmiddel met schimmel doet… Dat is gewoon geweldig!

Schimmel betekent slecht nieuws. Als je schimmel in je huis aantreft, denk ik niet dat we je moeten zeggen dat je “onmiddellijk” het nodige moet doen om dit met wortel en tak uit te roeien en uit je huis te verbannen. Het is echt heel ernstig. Er was echter een tijd dat ik schimmel minder serieus nam … Dan greep ik gewoon naar eender welk schoonmaakproduct en veegde het weg. Op dat ogenblik was ik echter compleet onwetend over de gevaren van schimmel voor je gezondheid en je omgeving.

schimmel

Schimmels zijn smerige micro-organismen die dode organische materialen ontbinden, zoals het eten in je keuken of de houten muren in het washok. Maar naast het feit dat ze je huis verwoesten, zijn er ook enkele serieuze risico’s voor je gezondheid.

Schimmel is in het bijzonder gevaarlijk voor mensen die aan allergieën lijden, astma of een zwak immuunsysteem hebben. Blootstelling aan schimmel kan allerlei allergieën veroorzaken, zoals een loopneus, niezen, rode ogen, en in sommige gevallen zelfs tot ademhalingsproblemen leiden. Sommige schimmels produceren zelfs mycotoxine die in grote hoeveelheden tot neurologische problemen kunnen leiden. Zoals al gezegd … schimmel wil je gewoon niet in je huis.

Hoe geraken we er dan precies vanaf? Bekijk deze geld besparende video die ons toont hoe we op een zeer effectieve manier schimmel kunnen aanpakken met een eenvoudig huishoudelijk middeltje: waterstofperoxide! We krijgen verschillende interessante toepassingen te zien, maar we zijn voornamelijk geïnteresseerd in het uitroeien van schimmel!

DEEL deze belangrijke tip met je vrienden!    Bron: YouTube