Ze vinden een meisje met een schubbige huid dat in een schuur woont. Dan ondergaat ze door een simpele tube vaseline een metamorfose.

In vele ontwikkelingslanden rust er nog een zwaar stigma op mensen met een beperking. Het is niet altijd even gemakkelijk om de nodige medische verzorging en medicatie te krijgen, laat staan de sociale aanvaarding om in de maatschappij te kunnen functioneren. Dat was ook het geval voor een klein meisje uit Nepal genaamd Nagina, die geboren werd met een huidziekte waardoor ze een dikke en schubbige huid had.

vaseline1

Haar ouders hadden niet de middelen en de kennis om de hartverscheurende ziekte van hun dochter te behandelen.

vaseline2

Toen medische hulpverleners haar vonden, woonde ze in een schuurtje op het platteland in Nepal. Ze was zo depressief dat ze niet meer praatte of lachte. Maar vandaag nu ze 13 jaar oud is, gaat het er heel anders aan toe, en dat allemaal dankzij een simpele tube vaseline.

vaseline3

Toen Nagina in het Hospital & Rehabilitation Center for Disabled Children toekwam, kon ze niet lopen of bewegen. Daar stelden de artsen vast dat ze ichthyosis had – een ziekte waarbij er overtollig veel huidcellen worden geproduceerd.

vaseline4

Direct Relief, een internationale liefdadigheidsinstelling, hoorden van het verhaal van Nagina en contacteerden Vaseline met de vraag of ze wilden helpen, en dat wilden ze maar al te graag. Volgens het bedrijf werkt Vaseline door een zegel te leggen op beschadigde of droge huidcellen waardoor het natuurlijk genezingsproces aanzienlijk versneld wordt.

vaseline5

Met een hele scheepslading vaseline tot hun beschikking begonnen de verpleegsters het lichaam van Nagina te behandelen met gaas van vaseline. Elke dag werd ze gebaad en werden haar verbanden gewisseld.

vaseline6

Dag na dag verbeterde haar huid.

“Iets eenvoudig als vaseline heeft haar leven aanzienlijk verbeterd” vertelde Dr. Bibek Banskota van het centrum waar ze behandeld wordt.

Voor de eerste keer sinds heel lang kon Nagina opnieuw lachen. Ze volgde ook fysiotherapie waardoor ze nu in staat is om zelfstandig in een rolstoel te bewegen.

vaseline7

Ze werd uit het ziekenhuis ontslagen en ondertussen gaat ze zelfs naar een speciale school waar ze een van de aandachtigste leerlingen is.

DEEL deze wonderbaarlijke transformatie met je vrienden op Facebook!