Ze martelen deze vrouw terwijl mensen toekijken. Toen ze haar hoofd kaal schoren, liepen de rillingen over mijn rug

Cosmeticabedrijf Lush wilde de aandacht vestigen op hun houding ten opzichte van dierenproeven en ze beslisten om dat op een eerder weinig subtiele manier te doen in het hartje van Londen. Met de hulp van vrijwilligers bootsten ze proeven op dieren na in hun winkel in Regent Street. De voorbijgangers die het gewend zijn om kleurrijke artikelen in de etalage te zien, waren geschokt bij de aanblik van een jonge vrouw getooid in een lichaamskleurig bodysuit, vastgebonden en gekneveld, en onderworpen aan wat we alleen maar als marteling kunnen omschrijven.

marteling1

Jacqueline Traide, een 24-jarige studente, nam de hoofdrol in dit maag omdraaiende spektakel op zich. Haar mond werd opengesperd met metalen haken. Ze werd gedwongen gevoed, een praktijk die nog altijd gangbaar is tijdens dierenproeven.

marteling2

Maar dat was nog maar het begin. Er werden irriterende chemicaliën in haar ogen gegoten. De paniek en doodsangst in haar ogen leek zo levensecht dat de omstaanders er de daver van op het lijf kregen. De martelgang duurde 10 uur en vergde het uiterste van de dierenrechtenactiviste.

marteling3

Vervolgens werd het haar van de jonge vrouw afgeschoren zodat ze elektroden op haar hoofd zouden kunnen plaatsen.

marteling4

Ze onderging alles zonder een woord te zeggen, al was het duidelijk dat ze wel degelijk pijn leed. Het grote verschil is dat deze dame zich hier vrijwillig voor had opgegeven, iets waartoe dieren uiteraard niet de kans krijgen.

marteling5

De campagne trok een heleboel kijklustigen en journalisten.

marteling6

Als dit thema je aanspreekt, kan je hier een kopie bestellen van de Wreedheden Vrij Shoppen Gids.

DEEL dit bericht als ook jij tegen proeven op dieren bent!


Bron: Hefty en PETA