Wie in de tuin van de 58-jarige bloemen plukt, wacht een pijnlijke dood. Alleen haar tuinman weet hoe gevaarlijk haar planten echt zijn.

Engeland is bekend omwille van zijn prachtige en verzorgd aangelegde tuinen. Op het eerste zicht is de “The Alnwick Garden” in het Engelse Northumberland een toonbeeld van de Britse voorliefde voor tuinieren. Maar als de bezoekers deze attractie betreden, gaan ze de natuur plotseling met heel andere ogen bekijken.

bloemen1

“Deze planten kunnen doden”, staat op de toegangsdeur van een kleine afdeling van de tuin. Wat klinkt als een waarschuwing, is eigenlijk nog een understatement: want achter deze deur ligt de officieel dodelijkste tuin ter wereld. Elk van de ongeveer 100 plantensoorten hier is uiterst giftig. De bezoekers mogen ze niet aanraken, noch eraan ruiken.

bloemen2

De giftige tuin werd aangelegd door de 58-jarige Jane Percy, Hertogin van Northumberland. Een doodgewone tuin was een beetje te saai voor deze dame van adel.

bloemen3

Met haar giftige alternatief van de kruidentuin, had de edele dame uitsluitend educatieve doeleinden voor ogen: “Ik dacht dat het voor kinderen wel interessant zou zijn als ze zouden weten welke planten kunnen doden, hoe lang het duurt tot je sterft en hoe wreed en pijnlijk de dood is.”

bloemen4

Maar dat is nog niet alles, want Jane teelt niet alleen giftige planten maar ook planten waar drugs van gemaakt wordt zoals cannabis en coca.

bloemen5

Jane wil laten zien dat planten niet alleen geneeskundige krachten bezitten, maar ook kunnen doden. Elke plant in deze tuin is potentieel dodelijk en in vele gevallen kan de minste aanraking fataal zijn. Geen wonder dat de tuinmannen hier allemaal beschermende kledij dragen.

bloemen6

In de onderstaande video krijgen we een kleine rondleiding in de tuin. Toch spannend om te weten waartoe de natuur allemaal in staat is. Deze planten zijn immers ook gewoon in de vrije natuur terug te vinden.

DEEL dit fascinerende bericht met iedereen die je kent!


    Bron: YouTube en Diply