Wat zich langzaam in de broek van deze vrouw uitbreidt, had je overal op straat kunnen zien. Dit protest is zo moedig!

Een vrouw geeft in haar leven gemiddeld 16.000 euro uit aan hygiënische producten voor dames. Dat zag het Britse parlement in het jaar 2015 helemaal anders en nam een vreselijke beslissing: tampons en maandverband werden beschouwd als “niet-noodzakelijke, luxe” producten en werd de belasting erop met 5 procent verhoogd.

Een luxe die niet noodzakelijk is? Dat namen de 22-jarige Charlie Edge en twee vriendinnen letterlijk en lieten de beleidsmakers meteen voelen wat het betekent als tampons niet noodzakelijk zouden zijn …

Want zouden vrouwen deze “luxe” een keer in de maand gewoon laten, dan zouden rode vlekken in de broek de norm worden. Charlie beschouwt deze beslissing als een persoonlijke belediging: “Menstrueren is geen luxe. Geloof ons maar.”

De reacties van de voorbijgangers zijn overwegend positief. Ze zijn blij met het buitengewone protest dat de vinger duidelijk op de wonde legt. Als een voorbijganger geschokt reageert, beschouwen ze dat als een bewijs van hun gelijk: namelijk dat tampons en maandverband helemaal geen luxeproduct zijn.

Het protest was overigens succesvol want het leidde ertoe dat het parlement zich opnieuw over de zaak boog. Na enkele maanden, in maart 2016, verkondigde de Britse Minister van Financiën George Osbourne: “We hebben kennis genomen van de ergernis van de Britse bevolking over de belasting op tampons.” Daarop werd alles in het werk gesteld om de belasting ongedaan te maken. Bravo!

DEEL dit opmerkelijke bericht met je vrienden!


Bron: Facebook / Charlie Edge