Wat de 3-jarige rond zijn heup heeft hangen, is kindermishandeling voor de man. Nu heeft de moeder er genoeg van.

Kinderen hebben het hoofd nog helemaal vrij en in hun onschuld doen ze vaak zaken die wij volwassenen vreemd vinden. Voor de moeder van deze driejarige is het belangrijk dat haar zoon helemaal vrij kan zijn. Als een vreemde in het park haar zegt dat het voorkomen van haar zoon hem kindermishandeling lijkt, is ze woedend. Op Facebook weerlegt ze deze grove beschuldiging:

tutu1

“Mijn zoon van drie speelt graag met vrachtwagens. Hij houdt van puzzelen en eet graag pruimen. Maar hij houdt er ook van om glinsterende tutu’s te dragen. Als we daarover praten, zal hij altijd zeggen dat hij zich geweldig voelt in een tutu. Hij zal je zeggen dat er geen regels zijn voor wat jongens of meisjes mogen dragen.

Hij droeg tutu’s in de kerk. Hij droeg een tutu in de supermarkt. Hij droeg tutu’s in het park en in de zandbak. Dat was voor de omgeving tot dusver niet het minste probleem. Tot gisteren …

Gisteren werd ik en mijn zoon aangesproken door een man die een verklaring eiste waarom ik mijn zoon een rok had aangedaan. We kenden hem niet maar hij leek ons de hele tijd in de gaten te houden.

Ik ben gewoon nieuwsgierig zei de man: “Waarom doe jij je zoon dit aan?”

Hij was helemaal niet nieuwsgierig. Hij wilde ons gewoon de les spellen en voor hem was die tutu gewoon aanstootgevend.

“Dat mag je niet doen” zei de man. “Je bent een jongen. Je bent een slechte moeder. Voor mij is dit kindermishandeling.”

Hij nam foto’s van ons, hoewel ik mij daartegen verzette. Hij bedreigde me en zei dat iedereen deze foto’s nu zou zien.

Ik belde de politie. Ze stelden een aangifte op maar de man was ondertussen al verdwenen. Ik weet niet of hij ons nog zal lastigvallen. Maar ik weet wel een ding: Ik laat met niet intimideren. Ik laat me niet bang maken. Ik wil niet toegeven aan een vreemde die gaat beslissen wat mijn zoon al of niet mag dragen.

Ik hou van mijn zon en dat wil ik van de daken schreeuwen.

Ik verdedig het recht om te dragen wat we willen.

Onze familie heeft een leuze:

We houden van elkaar.

We zijn een.

Wij zijn toegewijd en vastberaden.

We weten wie we zijn. Boze onbekenden zullen dat niet veranderen. De wereld hoeft ons niet te veranderen – Wij zullen de wereld veranderen!”

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden op Facebook!