Vrouw wordt wakker met zwarte en blauwe plekken over haar hele lijf en ontdekt de oorzaak. (foto)

Thea Wilson was doodsbang toen ze na een avondje stappen wakker werd met mysterieuze blauwe en zwarte plekken, om later te ontdekken dat ze een agressieve vorm van leukemie had. Vorig jaar werd de 31-jarige volledig onder de blauwe plekken wakker. Omdat ze de hele avond nuchter was gebleven, wist ze dat ze niet gevallen kon zijn. Ze wist ook dat ze op de dansvloer niet door iemand werd aangestoten.

plekken1

“Ik had geen idee waar deze plekken vandaan kwamen” zei Wilson. “Ik had er al enkele weken wel kleintjes, maar niet zoiets als dit.”

Toen de plekken maar niet weggingen, bezocht ze een arts die eerst een verkeerde diagnose stelde. Aanvankelijk vermoedde men dat het om een aandoening van de bloedplaatjes ging, wat eveneens blauwe plekken kan veroorzaken. Niettemin werd Wilson toch naar het ziekenhuis gestuurd voor een beenmergbiopsie, naar aanleiding waarvan ontdekt werd dat ze aan een zeldzame vorm van leukemie leed. Deze variant gekend als acute promyelocyten tast jaarlijks slechts 100 personen aan.

plekken3

Wilson, die in de medische verkoop werkt, zegt dat ze zich voor de diagnose al maanden niet lekker voelde, maar niet kon zeggen wat precies de oorzaak was.

Om interne bloedingen te vermijden werd Wilson onmiddellijk overgebracht naar de afdeling chemotherapie. Na zes maanden van behandeling kon haar kanker eindelijk teruggedrongen worden.

plekken2

“De leukemie zou kunnen terugkomen, maar ik ga niet stoppen om mijn leven te leiden” vertelde Wilson.

DEEL dit verhaal met iedereen die je kent!