Vrouw wordt “halfdood” geslagen door vriendje omdat ze geen seks met hem wilde.

Stephanie Littlewood uit Leeds in het Verenigd Koninkrijk heeft binnen de geborgenheid van haar eigen vier muren aan den lijve mogen ondervinden waar zoveel andere vrouwen mee te maken krijgen: huiselijk geweld. In april van dit jaar werd zo door haar voormalige partner het ziekenhuis in geslagen.

partnergeweld1

“Hij was al de hele avond slecht geluimd” herinnert de Britse zich. “Toen hij seks wilde en ik weigerde, werd hij woedend en agressief”. Hij wierp me op de grond en begon me te wurgen.

partnergeweld2

Dan sloeg hij haar 40 tot 50 keer met zijn vuist in haar gezicht, totdat ze bewusteloos was.

partnergeweld3

In het ziekenhuis stelde men vast dat ze drie tanden miste en dat haar kaak gebroken was. Maar wat er vanbinnen in haar gebroken is, laat zich niet zo snel genezen. Maar Stephanie wil zich niet meer verstoppen. Deze week viel het oordeel voor haar ex: 16 maanden gevangenis. Aansluitend besloot ze om deze foto’s te publiceren om andere slachtoffers moed te geven. Ze wil dat slachtoffers van huiselijk geweld niet langer zwijgen.

partnergeweld4

“Aanvankelijk durfde ik gewoon niet buiten komen” zegt Stephanie. “Ik was zo bang en mijn zelfvertrouwen zat onder het nulpunt. Maar iedereen zei me dat ik me niet zou mogen wegsteken en dat het niet mijn schuld was – op een bepaald ogenblik begreep ik dat ze gelijk hadden. HIJ moet zich schamen, niet ik. Aan alle andere slachtoffers zeg ik: praat erover! Mij heeft het zoveel geholpen om erover te praten. De steun die ik vond, was overweldigend.”

Uit statistieken blijkt dat een op vier vrouwen ooit in hun leven het slachtoffer worden van huiselijk geweld. Het echte cijfer ligt wellicht hoger omdat nog steeds veel vrouwen uit angst geen aangifte doen.

Misschien helpt de boodschap van Stephanie om de stap toch te zetten.

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden op Facebook!