Vrouw vindt oude bikinifoto van zichzelf en slikt. Wat ze op haar lijf ontdekt deelt ze online.

Laura Mazza uit Melbourne in Australië bekijkt zich in de spiegel en maakt een foto. De jonge moeder worstelde lang met haar uiterlijk. Met haar bikinifoto’s van voor en na haar zwangerschap wil ze een boodschap uitdragen voor alle moeders die na hun zwangerschap niet meer tevreden zijn over hun lichaam. In haar bericht op Facebook beschrijft de moeder van twee hoe ze haar onzekerheid overwonnen heeft:

bikini1

“Aan de linkerkant zien we mijn lichaam voor ik kinderen kreeg. Geen striemen en geen littekens. Een mooie navel. Een platte buik. Toen volgde ik nog een strikt dieet.”

Na deze beschrijving van het verleden, maakt Laura de vergelijking met haar huidige lichaam:

“Aan de rechterkant zien we hoe ik er nu uitzie. Een diepe, ingevallen navel. Dikker. Je ziet nauwelijks nog beenderen. Alles heeft plaatsgemaakt voor cellulitis. Mensen willen deze foto eigenlijk niet zien. Ineens is dat niet meer oké. Het is niet meer leuk om naar te kijken. Het is niet meteen een lichaam om te bewonderen.”

Maar Laura verdedigt zich tegen deze zienswijze:

“Weet je wat? Met dit lichaam heb ik veel meer bereikt dan met het vorige. Ik eet meer. Ik leef meer en schep meer plezier in het leven. Ik heb iets gemaakt van mijn leven. Dit lichaam moet eigenlijk juist gevierd en bewonderd worden.”

We hadden het zelf niet beter kunnen zeggen. We kunnen Laura alleen maar feliciteren met haar zelfvertrouwen. Op het einde doet ze nog een oproep aan alle vrouwen die ontevreden zijn over hun lichaam: “Het maakt niet uit welk maatje je draagt. Je verdient het om je lichaam te vieren.”

DEEL deze boodschap op Facebook!