Vrouw respecteert de laatste wens van haar gierige echtgenoot om met al hun geld begraven te worden door hem een cheque uit te schrijven.

Sommige mensen zijn te egoïstisch voor woorden. Ze leven alleen om zichzelf gelukkig te maken en storen zich niet hoe dit anderen in hun omgeving beïnvloedt. Een weduwe was helemaal anders dan haar voormalige echtgenoot. Haar echtgenoot had heel had gewerkt voor zijn geld en daarom vond hij dat hij het verdiende om het allemaal voor zichzelf te houden. Hij verwachtte van zijn vrouw dat ze ook zijn laatste wens zou respecteren. Op zijn begrafenis bedacht ze echter een plan om zijn laatste wens te respecteren, maar tegelijk toch haar waardigheid te bewaren. Haar idee was ronduit geniaal.

geld1

“Er was eens een man die zijn hele leven hard had gewerkt en al zijn geld had gespaard. Hij was echt een gierigaard als het op zijn geld aankwam. Hij hield meer dan wat ook van geld en vlak voor hij overleed zei hij tegen zijn vrouw: Als ik sterf, wil ik dat je al mijn geld in een doos verzamelt en het in mijn kist legt. Ik wil al mijn geld namelijk naar het hiernamaals meenemen.

Dus hij liet zijn vrouw dit plechtig beloven.”

geld2

“Hij werd in zijn kist gelegd en de vrouw zat helemaal in het zwart naast een vriendin op de banken. Toen de begrafenisplechtigheid ten einde liep, vroeg ze de lijkdragers om even te wachten voor de kist in de diepte te laten zakken.

Ze had een schoenendoos bij zich en legde dit in de kist naast de man. Toen lieten de begrafenisondernemers de kist zakken.”

geld3

“Haar vriendin zei: Ik hoop dat je niet zo gek was om al het geld bij die gierige man daar te stoppen.

Ze zei: Ja hoor. Dat had ik hem beloofd. Ik ben een goede Christene. Ik kan niet liegen. Ik had nu eenmaal beloofd om al ons geld samen met hem te begraven.”

geld5

“Je gaat me toch niet vertellen dat je elke cent bij hem hebt begraven?

Dat deed ik zeker, zei de vrouw. Ik nam het allemaal samen en plaatste het op een bankrekening op mijn naam en ik schreef hem een cheque.”

DEEL dit hilarische verhaal met je vrienden op Facebook!