Vrouw post nep echofoto op haar Facebookprofiel en vraagt nu dat mensen zich met hun eigen zaken zouden bemoeien.

Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat er niets zo ergerlijk is als bemoeizieke mensen. Maar een van de onderwerpen waar mensen zich graag mee lijken te bemoeien, is de beslissing om al of niet kinderen te hebben. Keuzes rond zwangerschap en vruchtbaarheid zijn extreem persoonlijk en er spelen zovele factoren mee. Dat is waarom de journaliste uit Michigan Emily Bingham besliste om de discussie voor eens en voor altijd te beslechten.

echo1

Dit is Emily Bingham, een journaliste uit Michigan, die het internet in rep en roer zette door enkele gedachten van haar met de wereld te delen. Het onderwerp van haar post? Zwangerschap, geen zwangerschap, kinderen en tal van andere persoonlijke vragen waar we eerst beter zouden bij stilstaan voor vragen te stellen over andermans toekomstplannen. Ze postte een echofoto om de aandacht te trekken en legt dan uit dat de foto niet van haar is.

De foto en haar woorden gingen al snel viraal met 48.000 likes en 80.000 shares.

echo2

Hoi iedereen!!!

Nu ik jullie aandacht heb met deze VOLKOMEN WILLEKEURGE ECHOFOTO die ik van Google nam, is dit gewoon een vriendelijk herinnering aan het feit dat mensen hun reproductieplannen en beslissing niet jullie zaken zijn.

JULLIE ZAKEN NIET

 echo3

Voor je dat jonge getrouwde stelletje, die al eeuwen lijken samen te zijn, vraagt wanneer ze een gezin gaan stichten.

Voor je de ouders van een enig kind vraagt waar dat broertje of zusje blijft.

Voor je iemand van rond de 30 vraagt wat de plannen zijn met betrekking tot kinderen, want de klok tikt.

Stop gewoon. Alsjeblieft, hou daarmee op.

echo4

Je weet niet of er iemand worstelt met zijn of haar vruchtbaarheid of rouwt om een miskraam of andere gezondheidsproblemen heeft.

Je weet niet of iemand relatieproblemen heeft of gewoon heel wat stress te lijden heeft of gewoon iemand waarvoor de tijd niet rijp is.

 echo5

Je weet niet of je schijnbaar onschuldige vraag op of opmerking onzichtbare wonden zal openrijten, stress of pijn zal veroorzaken.

Voor sommige mensen is deze vraag geen probleem, dat is zeker zo – maar ik kan jullie verzekeren, uit persoonlijke ervaring en van ervaringen van vrienden – meestal is het dat wel.

 echo6

Essentie van de zaak: Of je nu grootmoeder, goedbedoelende vriend of familielid bent, het zijn simpelweg je zaken niet.

Vraag iemand wat hen aanbelangt nu, op dit moment.

Vraag hen hoe hun dag was.

Als iemand je zijn of haar persoonlijke zielenroerselen wil meedelen over het al of niet krijgen van kinderen, zullen ze dat heus wel doen.

Als je nieuwsgierig bent, heb dan het fatsoen om gewoon te wachten tot hij of zij zelf beslist om daar iets over te zeggen.

Wat vind jij van deze krachtige boodschap?

Laat van je horen en DEEL dit bericht op Facebook!