Vrouw moet been laten amputeren nadat ze een super absorberende tampon had gebruikt.

Lauren Wasser kon het niet geloven. Ze overleed bijna nadat ze een tampon had gebruikt. Het waren gewoon dezelfde tampons die ze altijd gebruikte. Ze volgde voorzichtig de instructies en verving ze om de zoveel uren, maar niettemin sloeg het noodlot toch nog toe. Wasser begon zich ziek te voelen en dacht dat ze griep had. Toen ze veertig graden koorts kreeg, viel ze in een diepe slaap. Toen haar moeder niets van haar hoorde, belde ze de politie, die haar op tien minuutjes van de dood vonden. Wasser had een hartaanval gekregen.

tampon

Haar lichaam leed aan het toxische shock syndroom, veroorzaakt door de staphylococcus bacterie. Deze bacteriën dringen het lichaam doorgaans via kleine wondjes binnen en de ziekte is in 50 procent van de gevallen fataal.

De dokters hielden haar in een kunstmatige coma om de symptomen onder controle te krijgen, maar de infectie veroorzaakte gangreen. Daarom waren de dokters gedwongen om haar been te amputeren. Dit lijkt gruwelijk, maar Wasser sloeg zich erdoor.

Vier jaar later leidt ze een nieuw leven. Zelfs met haar geamputeerd been heeft Wasser een succesvolle modellencarrière. Ze vindt zelfs dat ze nu op haar mooiste is.

DEEL deze inspirerende vrouw met je vrienden op Facebook!