Vreemden bestempelden zijn dochter als een “vergissing”, maar papa slaat terug met een krachtige boodschap.

In de zes maanden sinds het overlijden van Joey Feek (een bekende Amerikaanse country zangeres) deden haar echtgenoot Rory en hun dochter Indiana alles om zich niet te laten verlammen door verdriet. Ze ontvingen duizenden steunbetuigingen en ook hun familie steunt hen uiteraard voor dik en dun. Rory probeert zich nu te concentreren op de opvoeding van hun dochter Indiana.

Rory Feek

Maar Rory staat nog voor enkele uitdagingen, want er zijn blijkbaar enkele onbekenden die beweren dat zijn dochter die aan Down lijdt een “vergissing” geweest zou zijn. Maar Rory weet dat ze fout zijn. Hij gelooft dat Indiana een geschenk van God is en op zijn blog betuigde hij een pakkend eerbetoon aan zijn prachtige dochter.

“God begaat geen vergissingen.

Indiana is niet minder dan elk ander kind. Anders is niet minder. Het Downsyndroom maakt haar leven niet minder waardevol dan dat van iemand anders of haar dromen en gevoelens minder belangrijk. Niet als kind en ook niet de jaren die zullen volgen als ze verder opgroeit.

Joey en ik hadden al vele kinderen met het Downsyndroom ontmoet. Ik had het genoegen om er vele te zien in de school van Indiana in High Hopes en ze zijn niet minder. Geen van hen. Net zoals gewone kinderen komen ze in alle vormen en maten. Sommigen leren sneller, sommigen iets trager. Sommigen zijn stil, sommigen zijn luidruchtig. Maar ze zijn allemaal prachtig. Allemaal geschenken van hierboven.

De voorbije jaren hebben we de statistieken gehoord en ze braken mijn hart. Tussen de 70 en 90 % van de vrouwen die weten dat ze een kind met Down zullen krijgen, kiezen voor een abortus. Ik snap het wel.

De wereld heeft ons verteld dat ze minder zijn. Een vergissing. Maar daar geloof ik niet in. Ik weet dat Indiana dat niet is. Toen ze geboren werd, zeiden Joey en ik tegen elkaar: “Dit is wat God voor ons gewild heeft” en we geloven erin. En we hadden gelijk.

En misschien was ze niet de baby die we aanvankelijk verwacht hadden, maar op het einde van de rit, is ze meer. Ze is meer dan ons. Nog wonderbaarlijker en prachtiger dan we ooit hadden kunnen vermoeden.

God maakt geen vergissingen.”

DEEL deze liefdevolle boodschap met je vrienden op Facebook!