Visser vindt uniek exemplaar na 35 jaar kreeften vangen

Hoewel hij al zijn hele leven vallen voor kreeften uitzet voor de kust van Cape Cod in Massachusetts ving een kreeftenman onlangs een zeer uitzonderlijk exemplaar. Toen hij zijn vallen bekeek, zag hij plotseling een helderblauwe kreeft tussen zijn vangst liggen. Wayne Nickerson zal zich deze dag nog lang herinneren.

kreeft

Toen hij besefte wat hij gevangen had, belde hij onmiddellijk zijn vrouw Jan Nickerson. Hij zei haar dat het een noodgeval was en dat ze onmiddellijk naar de dokken moest komen. Jan had geen idee wat er aan de hand was. “Hij was erg opgewonden en schreeuwde aan de telefoon” vertelde Jan. “Hij was erg duidelijk over hoe opgewonden hij wel was.”

Toen Jan de kreeft zag, noemde ze hem onmiddellijk “Blue”. Dit was slechts de tweede blauwe kreeft die Nickerson ooit al gevangen had. Het is zo zeldzaam dat hij het wellicht nooit meer zal zien. Jan zei dat de eerste blauwe kreeft zo een 26 jaar geleden gevangen werd.

Volgens het Kreeft Instituut van de Universiteit van Maine is slechts een op 2 miljoen kreeften blauw. De kleurverandering is te wijten aan een mutatie van een gen dat ervoor zorgt dat er meer proteïnen worden geproduceerd die verantwoordelijk zijn voor deze blauwe kleur.

Vele mensen denken dat kreeften rood zijn. Maar dat worden ze eigenlijk pas nadat ze gekookt werden. In de natuur komen ze ook wel in het rood voor, maar dit is nog zeldzamer dan blauwe kreeften.

Van zodra het stel Blue zagen, scheidden ze hem van de andere kreeften zodat hij niet gewond zou geraken. Voorlopig wordt de blauwe kreeft in een tank bewaard tot hij aan een plaatselijk aquarium geschonken zal worden.

DEEL deze opmerkelijke kreeft met je vrienden op Facebook!