Video: Dit was de eerste keer dat ik deze manier van eieren bereiden zag en het is nu mijn nieuwe favoriet

Eieren zijn ongetwijfeld een van de meest veelzijdige ingrediënten in de keuken. Je hebt ze zowat voor elk denkbaar gebak nodig en gewoon zo bieden ze tal van mogelijkheden, van roerei, omelet tot hard of zacht gekookt. Maar we stootten nog op een receptje: ingelegde bietjes eieren!

eieren

Om dit recept te maken, heb je 24 hardgekookte, gekoelde en gepelde eieren nodig, een fijn gesneden witte ui, twee bokalen ingelegde bietjes, een kopje gedistilleerde witte azijn, een kop suiker, acht teentjes kruidnagel en twee theelepels zout.

Dit recept is heel eenvoudig en het duurt slechts een half uurtje. Houd er echter wel rekening mee dat de ingelegde bieten eieren pas na drie dagen klaar zijn.

Eerst doe je de ui, de bietjes, de azijn, de suiker, de kruidnagel en het zout in een middelgrote pan en breng het lichtjes aan de kook. Roer goed tot de suiker helemaal opgelost is.

Van zodra de suiker opgelost is, haal je de pan van het vuur en laat je het mengsel afkoelen tot op kamertemperatuur. Dit kan wel even duren, maar sla deze stap zeker niet over om je familie en vrienden niet teleur te stellen!

Terwijl het mengsel afkoelt, doe je alle eieren in bokalen. Prop ze niet te vol want je hebt nog ruimte nodig voor het mengsel.

Nu het mengsel afgekoeld is vul je er de bokalen met de eieren mee. Net tot onder de rand is perfect. Verzegel de bokalen goed en laat ze drie dagen in je koelkast staan. Schud elke dag zodat de eieren helemaal in het mengsel gedrenkt blijven. Hoe langer ze zitten, hoe meer kleur ze zullen krijgen.

Dit is zo lekker in salades, op een broodje of gewoon als garnituur. Als je van de pittigere dingen in het leven houdt, moet je dit zeker eens proberen!

DEEL dit heerlijke recept met je vrienden!

    Bron: YouTube