Toen het gezin het restaurant verliet, zag de man iets onbeschrijflijk. Zijn beslissing is echt uniek.

In zowat alle restaurants is het de normaalste zaak van de wereld dat men ook aan het welzijn van de kleinsten denkt. Kindermenu’s, hoge stoeltjes en om de wachttijd een beetje te verzachten ook kleurboeken en bonte kleurpotloden. Ook dat deden de kinderen van Bryan Ware uit San Francisco op een familiefeestje en tekenden alles wat maar in hun rijke verbeelding opkwam. Als het feestje voorbij was, zag Bryan echter iets dat hem niet meer zou loslaten.

Want toen Bryan zag dat alle kleurpotloden gewoon in de vuilnismand gegooid werden, geloofde hij zijn ogen niet. Ze waren amper gebruikt en eigenlijk nog veel te goed om weggegooid te worden. Diezelfde avond nog doet Bryan een beetje research en ontdekt dat er in Amerika alleen al 35 ton gebruikte potloden op het stort terechtkomen. Nauwelijks te geloven maar waar!

wasco1

Dergelijke verspilling kan Bryan niet langer aanvaarden! Hij reed terug naar het restaurant waar het feestje plaatsvond en haalde de potloden uit de vuilnisemmer. Op de terugweg stopte hij nog bij zes andere restaurants en deed hetzelfde, en dat allemaal om vorm te geven aan zijn nieuwe project “The Crayon Initiative”.

wasco2

Elke week verzamelt hij zo ettelijke kisten met potloden. Met behulp van zijn beste vriend smelt hij de potloden vervolgens in zijn keuken …

wasco3

Vervolgens worden de kleuren geperst … in alle kleuren van de regenboog.

wasco4

Per mal maakt hij zo 96 nieuwe stiften. Bryan maakt ze doelbewust dun genoeg dat ze goed in de hand van kleine kinderen passen.

wasco5

Maar het mooie is: Bryan doet dit niet om iets bij te verdienen. Wel integendeel …

wasco6

Het afgewerkte product geeft hij gratis aan ziekenhuizen en scholen in heel California.

wasco7

En de kinderen zelf zijn uiteraard dolblij met dit geschenk! Het licht in de ogen van de kankerpatiëntjes maakt het voor hem allemaal de moeite waard.

wasco8

“Als de potloden ervoor kunnen zorgen dat deze zieke kinderen hun ziekte ook maar even kunnen vergeten, is het allemaal de moeite waard geweest” vertelt Bryan.

wasco9

Respect voor deze geweldige man!

wasco10

Goede dingen beginnen vaak met iets heel klein, zoals met dit idee.

DEEL dit mooie project met je vrienden op Facebook!