Toen deze 6-jarige de politie belde over haar stiefvader, wist ze niet wat hij met de baby zou doen.

Het is de hel op aarde en het kan een leven voorgoed verwoesten: we hebben het over huiselijk geweld. Het zijn vaak de kleinsten en de zwaksten die lijden onder het geweld van volwassenen. Hier volgt een uittreksel van een zesjarige die de hulpdiensten belt. We zeggen en schrijven 21 november 1990. In het huis van Lisa springen de vonken eraf en haar stiefvader beukt in op alles wat zijn pad kruist.

operator

Tijdens de jeugd van Lisa waren er niet minder dan 23 meldingen van kindermishandelingen in haar huis. Ondanks dit verbijsterende aantal werden Lisa en haar zus nooit uit het gezin weggenomen. Vandaag, 24 jaar later, wenst Lisa nog altijd dat iemand dit toch had gedaan. Ze zegt: “Zelfs al had ik het toen niet gewild, was het toch beter geweest voor me.”

Vandaag is Lisa een jonge vrouw die relatief goed omgaat met de littekens uit haar verleden. Maar ze zal nooit vergeten wat er gebeurde. Er zijn ontelbare littekens die moesten helen, vooral op haar ziel. In haar online dagboek schrijft ze openlijk over haar kinderjaren en dat is vaak erg emotioneel. Nu wil ze mensen bewust maken van de gevolgen van huiselijk geweld. Haar boodschap is de volgende: “Als je nog maar het minste vermoeden hebt dat er huiselijk geweld plaatsvindt, kom dan tussen! Spreek met slachtoffers en help. Kijk nooit weg en hul jezelf niet in stilzwijgen. Verhef je stem! Het kan een kwestie van leven op dood zijn!”

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden op Facebook!


[sociallocker id=”5441″]

[/sociallocker]