Tijdens een routineonderzoek doen de artsen een vreselijke ontdekking. De moeder besluit desondanks om haar kind te behouden.

Als de Amerikaanse Grainne Evans voor de derde keer zwanger was, was ze dolgelukkig. Maar deze vreugde werd snel bekoeld toen ze vernam dat haar ongeboren baby aan een extreem zeldzame ziekte leed.

baby1

Want tijdens een echografie werd vastgesteld dat het meisje geen neus en ogen had. De kans op deze afwijking is 1 op 179 miljoen. Zowat iedereen uit hun omgeving, inclusief artsen, raadden aan om de zwangerschap af te breken.

baby2

Maar Grainne kiest voor haar dochter. Ze wil haar kind ter wereld brengen en is er vast van overtuigd dat ze zal overleven. Aanvankelijk ziet het er echter niet goed uit. De kleine Tessa moest de eerste vijf weken na de geboorte op de afdeling intensieve zorgen doorbrengen. Haar moeder herinnert zich: “Ik voelde me zo hulpeloos. Ik wilde mijn kleine baby beschermen, maar kon niets doen. Uit haar kleine lijfje kwamen alleen maar tubes en slangetjes.”

baby3

Maar tijdens deze bange weken bleek ook dat Tesse sterk genoeg was om te overleven. Ze kon zowaar met haar moeder naar huis. Het feit dat ze geen neus had, weerhield Tessa er niet van om de wereld te ontdekken.

baby4

Ondertussen is ze twee jaar oud en ze doet het echt goed. Ze is eigenlijk een heel normale kleine meid. Ze houdt van dansen, muziek luisteren en ze speelt uiteraard ook graag met haar zusjes.

baby5

En wat ongelofelijk lijkt, maakt de moderne techniek waar: met behulp van de 3D printtechniek kunnen artsen een speciale neus voor Tessa maken. De neus is helemaal aan het gezicht aangepast en moet regelmatig vernieuwd worden naarmate de kleine Tessa groeit.

baby6

Grainne is zo blij dat ze niet naar haar omgeving luisterde en Tessa een kans heeft gegeven. Ze brengt haar zoveel vreugde en kan zich het leven zonder haar gewoon niet inbeelden.

DEEL deze wonderbaarlijke meid met je vrienden op Facebook!