Terminaal zieke bruid viert het leven met een kleurrijke en vrolijke bruiloft.

Bruiloften zijn per definitie vreugdevolle gebeurtenissen. Het is moeilijk om niet blij te zijn als twee mensen elkaar eeuwige trouw beloven en bovendien is er altijd wel lekker eten voorzien en kan er heerlijk gedanst worden!

regenboog1

Maar voor terminaal zieke tieners en jongvolwassenen is het moment waarin zij tijdens hun laatste weken of maanden het ja-woord geven al even aangrijpend als hartverscheurend.

regenboog2

Het laatste voorbeeld? Een jonge vrouw met taaislijmziekte en haar perfecte, prachtige trouwdag.

regenboog3

De prachtige bruid Shelby Benoit is in het laatste stadium van haar ziekte en wordt geconfronteerd met ademhalingsproblemen. Haar hele leven kampte ze bovendien met reumatische artritis.

regenboog4

Vandaag is ze sterker dan ooit. De klok rond krijgt ze zuurstofbehandelingen en elk uur moet ze wel medicatie nemen, maar dat weerhield haar er niet van om een onvergetelijke bruiloft te organiseren.

regenboog5

Toen ze gevraagd werd, welke kleuren ze op haar trouwfeest gewenst had, antwoordde ze: “Allemaal. Ik ben gewoon dol op regenbogen.”

Tijdens de ceremonie begeleidden haar twee broers haar naar het altaar. Het was de beste vriendin van Shelby, Kate “Ducky” Bush, die de foto’s van deze kleurrijke bruiloft op Imgur postte.

Shelby over haar echtgenoot: “Hij was en is mijn rots in de branding. Het klikte zo goed tussen ons, zo snel, het leek wel of we al voor eeuwig samen waren. Het is gewoon een van die dingen in het leven dat je gewoon weet.”

regenboog6

Ze verloofden de dag voor Valentijn. Normaal hadden ze toen een reisje gepland, maar dat moesten ze afzeggen omdat Shelby ziek was geworden. Niettemin ging haar man Kyle toch door de knieën om haar de vraag van één miljoen te stellen.

regenboog7

Het eindstadium van deze ziekte is moeilijk in te schatten en het stel weet niet hoe lang ze nog hebben op deze wereld. De prognoses variëren van enkele maanden tot jaren en de dokters lieten Shelby verstaan dat ze dit op geen enkele manier kunnen voorspellen.

Als ook jij geraakt bent door deze prachtige foto’s, DEEL dit bericht dan met iedereen die je liefhebt!