Tampon bezorgt vrouw een coma en geheugenverlies

In augustus 2011 begon Deborah Usher griepsymptomen te ervaren. Dat dacht ze tenminste. De volgende dagen werd haar toestand snel slechter tot op een punt dat ze niet meer normaal kon wandelen. Het werd zo erg dat ze naar het ziekenhuis moest overgebracht worden. De artsen hielden haar in een kunstmatige coma en bereidden haar familie op het ergste voor. Een week later werd Deborah opnieuw wakker uit de coma maar kon zich niets meer herinneren. In plaats daarvan werd ze wakker met een levensbedreigende ziekte die haar leven compleet overnam, en nog erger, haar geheugen compleet uitwiste. Al de herinneringen over haar prachtige zoon waren verdwenen. Het duurde vijf jaar voor haar geheugen geleidelijk zou terugkomen.

Dit is Deborah Usher.

In 2011 was Deborah 27 jaar oud. Ze was een gelukkige, gezonde moeder van een kind en hotelmanager van Porthmadog, Wales.

Maar in augustus 2011 werd Deborah geveld door wat ze dacht dat de griep was. Op enkele dagen tijd werden de symptomen erger en moest ze naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Deborah was doodsbang want plotseling kon ze zelfs niet meer wandelen.

tampon3

De artsen beseften dat Deborah aan het “toxische shock syndroom” leed doordat ze tijdens haar menstruatie super plus tampons had gebruikt. TSS is een zeldzame maar ernstige ziekte die veroorzaakt wordt wanneer de bacterie “staphylococcus aureus” in de bloedstroom terechtkomt.

TSS wordt vooral gelinkt aan vrouwen die super absorberende tampons gebruiken, maar in theorie kan iedereen het krijgen.

De artsen hielden Deborah in een kunstmatige coma. Ze probeerden haar twee keer terug wakker te krijgen, maar tevergeefs.

Haar familie werd op het ergste voorbereid, terwijl Deborah aan de beademingsmachine lag.

Een week later werd Deborah wakker, maar ze kon zichzelf niet meer voeden, haar kleren veranderen of gewoon normaal functioneren. Haar haren begonnen eveneens uit te vallen.

Het duurde twee maanden voor ze terug kon wandelen. Ze leed aan ernstig geheugenverlies en was alles vergeten.

Het meest hartverscheurende moment was toen ze zelfs vergeten was dat het Kerstmis was, de meest geliefde feestdag van haar zoon. Zelfs naarmate de jaren voorbijgingen, kon ze zich nog maar weinig van deze feestdag herinneren. Alle herinneringen waren gewoon compleet gewist.

tampon6

“TSS had mijn leven helemaal overgenomen” vertelde Deborah. “Het lijkt wel op een permanente kater waarbij alles donker en duister aanvoelt.”

Nu begint haar geheugen eindelijk geleidelijk terug te komen en kan ze zich de verjaardag van haar zoon terug herinneren.

Deborah heeft het gebruik van tampons definitief afgezworen.

DEEL de hartverscheurende boodschap van Deborah met iedereen die je kent!