Stel riskeert leven door deel te nemen aan een bizarre, nieuwe trend die de wereld in de ban houdt. Zou jij dit doen?

Je met je geliefde in een plastic zak laten opsluiten dat is echte liefde, toch? Een Japanse fotograaf en kunstenaar doet heel wat stof opwaaien met zijn nieuwste project en vult letterlijk een vacuüm in de artistieke wereld. Haruhiko “Hal” Kawaguchi uit Tokio heeft een unieke vorm van lichaamskunst gecreëerd en elk stel uit Japan wil tegenwoordig op die manier vereeuwigd worden.

trend

De stellen moeten plaatsnemen in een grote plastic, die vervolgens rond hun lichamen vacuüm wordt getrokken. Terwijl de fotograaf zijn foto’s neemt is het stel volledig van de buitenlucht afgesloten. Ze kunnen dus niet ademen tijdens de fotoshoot. Maar maak je geen zorgen – er is altijd een verpleegkundige in de buurt voor het geval een en ander fout moest aflopen. Van zodra de personen verzegeld in de zak zitten, heeft hij ongeveer vier seconden tijd om foto’s te maken, zo niet zouden ze kunnen stikken.

Zelf zegt de fotograaf hierover: “Met mijn foto’s probeer ik de kracht van liefde uit te beelden door de personen zo dicht mogelijk tegen elkaar te fotograferen. Hoe minder afstand tussen hen beiden, hoe krachtiger de liefde. Ik denk dat liefde het belangrijkste op aarde is. Al het positieve in de wereld vertrekt vanuit liefde.”

Iets voor jou?

DEEL dit bijzondere kunstproject met je vrienden op Facebook!