School vernedert 11-jarige omdat ze leggings droeg en dwingt haar dan om iets anders aan te doen.

De mode is de laatste jaren heel erg veranderd. Als je foto’s van twintig jaar geleden bekijkt, zou je wel eens kunnen denken wat je toen in godsnaam bezielde. Anderzijds zou je ook naar de jeugd van tegenwoordig kunnen kijken en denken wat zij wel denken. Dat is nu eenmaal hoe het is, en zeker met iets dat zo drastisch verandert als kledingstijlen.

leggings1

Toen Bella naar haar nieuwe school ging in Lansing, nadat haar militair gezin nog maar eens verhuisd was, was ze verheugd om nieuwe vriendjes te maken en nieuwe dingen te leren. Ze kleedde zich ’s ochtends aan en dacht niet teveel na over haar kledingkeuze. Ze had niet meteen gedacht dat haar kleding anderen zou kunnen afleiden.

Niettemin werd ze weggerukt uit haar leeromgeving en overgebracht naar een straflokaal en mocht aanvankelijk zelfs niet naar haar moeder bellen.

De administratie wilde haar niet opnieuw naar de klas laten gaan totdat ze van kledij gewisseld had. De verpleegster van de school mat de lengte van haar trui aangezien Bella geen jeans maar een bloemenlegging aanhad. De zijkanten waren goed, maar blijkbaar was de voor- en achterkant iets te kort.

leggins2

Toen de moeder van Bella, Kimberly Jones, een geheim tekstberichtje van haar dochter kreeg, was ze geschokt.

Jones vindt het absurd dat een elfjarige voor zo een bescheiden outfit uit het klaslokaal wordt gehaald. Geen enkel jong meisje zou mogen denken dat het feit dat ze mogelijkerwijze jongens zou kunnen afleiden, belangrijker is dan leren. Daarom trok ze naar de sociale media om deze belachelijke kledingrichtlijnen aan te klagen.

leggings2

Sommigen vinden dat het antwoord gelegen is in de invoering van schooluniformen. Zo wordt dit soort discussies uiteraard vermeden. Een van de voornaamste argumenten tegen uniformen is echter dat het een beperking is op de vrijheid om jezelf uit te drukken. Het drukt ook de creativiteit van de kinderen een beetje de kop in.

leggings3

De vraag is of leggings toegelaten zouden moeten worden op scholen? Ze zijn immers in zowat elke kledingwinkel verkrijgbaar en iedereen heeft ze.

Toen Jones trouwens op school aankwam, zag ze dat de lerares zelf een erg strakke broek aanhad, zo strak zelfs dat ze haar onderbroek kon zien. Jones heeft uiteraard geen probleem met de kledingkeuze van de lerares, maar wel met het verschil in behandeling tussen de leerlingen en de leraren.

Wat vind jij van het beleid van deze school?

Laat van je horen en DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!

https://youtu.be/9SPNpH933qE