Schokkend! Haar laatste bericht op Facebook veroorzaakte dit ongeluk. Haar laatste woorden waren hartverscheurend.

Courtney Sanford reed met haar Toyota Corolla naar het werk terwijl de hit “Happy” uit de boxen klonk. Courtney besliste om een “selfie” met haar smartphone te maken en dit moment op Facebook te delen.

auto1

Helaas stopte Courtney niet aan de kant om deze foto te maken. Al rijdend opende ze de foto applicatie, zoomde in, lachte, nam de foto en postte het op Facebook. Terwijl Courtney deze foto verzond, raakte ze over de middellijn waar het opkomende verkeer met 70 km/u op haar afstevende.

auto2

Courtney’s Corolla kwam in aanraking met een 10 tonner, de auto raakte van de weg, knalde tegen een boom en brak in vlammen uit.

auto3

Courtney was op slag dood. Ze werkte in de pleegzorg en was een hogeschoolstudente. Vier dagen na het ongeval werd ze begraven door haar ouders, grootouders en haar broers. Courtney was 32 jaar oud.

auto4

Courtney postte haar selfie die noodlottige dag om 8:33 AM op Facebook. Politie en brandweer ontvingen de eerste noodoproep een minuut later, om 8:34 AM.

auto5

Op de plaats van het ongeval werd haar smartphone aangetroffen met het beeld bevroren op het Facebookscherm met haar foto. Haar laatste woorden waren: “Dit vrolijk nummer maakt me zo VROLIJK!”

auto6

Toen agent Chris Weisner het ongeval met de plaatselijke media besprak alludeerde hij op de vele preventiecampagnes over sms’en en rijden.

auto7

Hij zei: “We hebben deze expliciete campagnes allemaal gezien, maar dit was het echte leven.”

auto8

Over het verhaal van Courtney’s ongeval werd uitgebreid bericht op televisie, in kranten en online. Het is een van die verhalen die nog al te vaak voorvallen.

auto9

Courtney was een jonge, aantrekkelijke vrouw in de fleur van haar leven. Haar dood is des te tragischer omdat het allemaal vermeden had kunnen worden.

auto10

Bekijk de onderstaande video voor een krachtige waarschuwing tegen sms’en en rijden. Selfies zijn gemeengoed geworden in onze maatschappij – we maken ze allemaal en sommigen onder ons zelfs tijdens het rijden. Als ook jij dat doet: stop er alsjeblieft mee want er liggen al genoeg boeketjes bloemen langs de kant van de weg.

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden en familie op Facebook!