Scheten laten: 7 verrassende en spectaculaire gezondheidsvoordelen.

Vandaag maken we ons zorgen over zowat alles. Dit is eens te meer waar als het over onze gezondheid gaat. Het onderwerp van vandaag: flatulentie. Scheten laten. Gassen laten ontsnappen. Hoe je het ook noemt, het wordt er niet mooier op, maar het kan een dramatische invloed op je lichaam hebben.

winden

 

Doorgaans is het een perfect normaal lichaamsproces. Het is noodzakelijk en een normaal onderdeel van onze spijsvertering omdat je maag en darmen samentrekken om het voedsel te verwerken, is het ook normaal dat er tijdens dit proces ook gassen ontstaan. Iedereen ter wereld moet het doen en als je het niet meer doet, moet je je pas zorgen beginnen te maken.

Voordeel 1 – Tegen een opgeblazen gevoel

winden1

 

Dit opgeblazen gevoel leidt tot een tijdelijke gewichtstoename en is hoegenaamd niet gevaarlijk, al zal die nieuwe jeans wel iets spannender zitten.

Het betreft gas dat lekker wacht om bevrijd te worden. Als je het laat vliegen, zorgt dit meteen voor een opgelucht gevoel.

Voordeel 2 – Het is goed voor de gezondheid van je darmen

winden2

Zei je moeder ook altijd om het niet te lang op te houden? Alles wat met je lichaam te maken heeft, is gewoon niet goed om lang in te houden. Je scheten te lang ophouden, kan op lange termijn leiden tot gezondheidsproblemen met je darmen!

Voordeel 3 – Het is een voortreffelijk waarschuwingssysteem

winden3

Extreme geurtjes, verhoogde frequente van scheten en pijn tijdens het winden laten, waarschuwen je voor problemen met de milt, een intolerantie voor lactose of zelfs darmkanker.

Voordeel 4 – De geur is goed voor je

winden4

Dat lees je goed, de geur van winden is goed voor je! Studies hebben aangetoond dat kleine hoeveelheden hydrogeen sulfide ons kunnen beschermen tegen latere ziektes. In grote dosissen is het echter giftig!

Voordeel 5 – Het helpt om je dieet te balanceren

winden5

We hebben allemaal een evenwicht dieet nodig om gezond te blijven en onze winden kunnen ons een indicatie geven over wat we moeten eten. Verschillende voedingswaren leveren verschillende soorten winden op, zodat we weten wat we teveel en misschien te weinig eten.

Als je bijvoorbeeld zelden winden laat, heb je wellicht meer vezels nodig.

Teveel rood vlees eten, zorgt dan weer voor een zeer onaangename geur en vertelt je dat je dit misschien een beetje moet terugschroeven.

 

Voordeel 6 – Het wijst op gezonde en “blije” bacteriën

winden6

Dit is nog eens een waarheid als een koe: fitte, gezonde mensen laten meer scheten. Gezonde voeding als bloemkoel en spruitjes stimuleren je spijsvertering immers beter dan andere minder gezonde ingrediënten.

Voordeel 7 – Het lucht gewoon op!

winden7

Laten we eerlijk zijn: niets beter dan een lang opgehouden wind te laten vliegen! Dus schaam je niet want het gevoel van opluchting is het dat helemaal waard!

DEEL deze belangrijke info over winden met je vrienden en familie op Facebook!