Pestkoppen spotten met de 13-jarige, die eruit ziet als iemand van 40. Daarom haalt mama haar van school af.

Zara Hartshorn wordt geregeld gepest omwille van haar uiterlijk. Ze wordt “aap” en “oma” genoemd door vreemden en dat allemaal omwille van haar leeftijd. Ze lijdt namelijk aan een zeldzame genetische afwijking genaamd lipodystrofie. Slechts 2.000 mensen in de hele wereld hebben deze aandoening.

ziekte

Lipodystrofie tast het vetweefsel onder de huid aan. Daarom ziet Zara, die slechts 13 jaar oud is, eruit als een vrouw van 40. Zara wordt op een wrede manier bespot en gespet omdat ze er ouder uitziet. De obsessie van onze maatschappij over het uiterlijk van personen slaat weer ongenadig toe.

“Ik heb een verrimpelde huid. Ik ben een jong meisje gevangen in het lichaam van een oude vrouw”, zegt ze.

Haar moeder heeft de ziekte ook.

“Als mensen je gezicht zien, beoordelen ze je en ik wist dat ik beoordeeld werd omwille van mijn uiterlijk. Ik heb zoveel te verduren gekregen, ik kon nooit een baantje krijgen en het maakt je soms haatdragend”, vertelde haar moeder.

Tracey heeft zeven dochters, van wie er drie lipodystrofie hebben.

“Ik leefde voortdurend met de angst dat mensen me zouden vragen hoe oud ik was. Ik werd ooit zelfs aanzien voor een ouder, wat ronduit vreselijk was onder de ogen van mijn klasgenoten”, zei Zara.

Op het einde van de video krijgen we toch een beetje een happy end te zien. Een plastisch chirurg stemde in om Zara en haar moeder een facelift te geven. De twee zijn nu veel gelukkiger!

DEEL dit bericht om standpunt in te nemen tegen pesten!

Bron: YouTube