Papa’s 14-jarige dochter valt in coma nadat de dokter dacht dat het gewoon migraine was.

De veertienjarige Andee Poulos groeide op zoals elk ander normaal kind. Hoewel haar moeder al had opgemerkt dat ze af en toe hoofdpijn had, leek dit nooit echt abnormaal te zijn. Maar in januari 2011 zei ze na de zwemles dat ze echt vreselijke hoofdpijn had. Onderweg naar huis in de auto werd ze plotseling erg apathisch. Haar moeder Lyn belde naar de huisarts maar die zei dat het gewoon een migraine was maar dat ze voor alle zekerheid toch beter even langs het ziekenhuis moesten gaan.

coma

Maar enkele onderzoeken en een hersenscan toonde aan dat het probleem veel ernstiger was dan dat. Andee had een uiterst zeldzame hersenbeschadiging genaamd AVM opgelopen. De dokters moesten haar hersenen draineren om de druk te verlichten. Hoewel Andee in een kunstmatige coma werd gehouden en zeven uur lang geopereerd werd, redde die ingreep haar leven.

Maanden later begon Andee aan haar uitdagende revalidatie – maar ze zette dapper door en kan ondertussen terug praten. “Ze begon niet van ‘Waarom ik?’” vertelde haar trotse moeder. Het dappere meisje focuste alleen maar op haar herstel en heeft aangetoond dat je met wilskracht veel kunt bereiken.

Andee en haar groep van trouwe volgers richtten ondertussen zelfs Andee’s Army op om financiële steun te bieden aan kinderen en adolescenten die behandeld worden voor hersenletsels.

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden op Facebook!