Olympische tiener zwemt hele nacht in zee om 20 levens van verdrinking te redden. Ongelooflijk!

Vorige vrijdag op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio paradeerden alle deelnemende teams in het stadium, maar onder hen was een nieuw soort team dat nooit eerder vertoond was: het eerste vluchtelingenteam, samengesteld uit 10 atleten uit heel de wereld.

zwemmen

Een van deze atleten was Yusra Mardini en de 18-jarige zwemster stal de harten van de hele wereld met haar verbazende wilskracht, motivatie en talent. Maar ze is niet alleen een fenomenale zwemster, ze is ook een echte held.

In een interview met The Independent beschrijft Mardini haar ongelofelijke verhaal waarbij ze op een nacht in de zee zwom en letterlijk 19 levens en dat van haarzelf redde. Toen ze haar thuisstad Damascus ontvluchtte, zat Mardini plotseling vast in de Egeïsche Zee. De boot begon te zinken en Mardini, haar zus en twee vreemden waren de enige mensen aan boord die konden zwemmen. Ze wist dat als ze niets deed de rest van de vluchtelingen zou verdrinken.

Maar dat zou Mardini niet laten gebeuren.

Het jonge meisje sprong in zee en samen met drie anderen begonnen ze de boot naar de kust te duwen. Ze zwommen zo drie uur aan een stuk om de boot in veiligheid te brengen.

Mardini beschrijft hoe haar lichaam het toen liet afweten en dat ze dacht dat ze zou sterven die avond. “Het is moeilijk om je te bedenken dat je een zwemmer bent en dat je uiteindelijk gewoon in het water zal sterven, iets wat je het beste kan.” Beeld je maar eens in. Haar hele leven gewijd aan water en dan zou ze er gewoon middenin sterven. Maar ze liet de angst niet de overhand nemen. Ze vertelt hoe ze grapjes probeerde te maken om de stemming op de boot erin te houden.

Al de vluchtelingen zouden die avond overleven dankzij deze vier helden. Maar Mardini zegt dat haar verhaal “een positieve herinnering” is. Ze zegt: “Ik herinner me dat als ik niet zou kunnen zwemmen we nu allemaal dood zouden zijn.”

Bekijk de onderstaande video om haar verhaal uit haar eigen mond te horen.

DEEL dit inspirerend heroïsme vandaag!


[sociallocker id=”5441″]

[/sociallocker]