Officiële lijst vrijgegeven met de namen van olijfoliemerken, die 100% nep zijn en je bedriegen

Als er iets is in onze maatschappij waar geen discussie over zou mogen bestaan, dan is het toch over de kwaliteit van olijfolie, niet? Er bestaan toch normen en standaarden waaraan die onontbeerlijke keukeningrediënt moet voldoen, toch? Dat blijkt niet helemaal het geval te zijn. Omwille van de gigantische markt voor olijfolie blijkt de sector zelf niet echt veel aan zelfregulering te doen. Maar hoe beïnvloedt dat jouw boodschappen bij de plaatselijke supermarkt?

olijfolie

Volgens twee recente studies is 69% van alle olijfolie in de rekken gewoon nep. De studies gaan nog verder door te zeggen dat van de top 5 merken 79% gewoon een mengeling is van oliën van inferieure kwaliteit.

De merken die het zwaarste faalden? Bertolli, Carapelli, Colavita, Star, Filippo Berio, Mazzola, Mezzetta en Pompeian. Het betreffen ook vaak de duurste merken die het gewoon slecht doen op het gebied van kwaliteit.

De “meest pure” merken in de studie waren California Olive Ranch, Cobram Estate, Lucini, Kirkland Organic, Lucero en McEvoey Ranch Organic.

De studies werden uitgevoerd op basis van wetenschappelijke factoren om de kwaliteit van de olijfolie te bepalen. Er werd bijvoorbeeld rekening gehouden met de standaarden van de Internationale Raad voor Olijfolie.

Over olijfolie uit Italië wordt gezegd: “Het probleem van Italië met respect voor olijfolie gaat diep en heeft alles te maken met hebzucht, politiek en corruptie.”

Is jouw olijfolie zuiver?

DEEL dit bericht op Facebook!