Nadat papa werd vermoord, werden mama en haar 3 kinderen gedwongen om naar deze kleine garage te verhuizen.

De echtgenoot van Rina Dixon werd in 2007 op tragische wijze om het leven gebracht. Hij liet zijn vrouw en drie jonge kinderen achter. Rina stond er plotseling alleen voor om haar kinderen als een alleenstaande moeder op te voeden. Ze moest verschillende baantjes nemen om de rekeningen te kunnen betalen, maar ze moest uiteindelijk de rol lossen. Ze konden zich niet langer een huis veroorloven.

garage1

De familie ging in een sociale woning wonen, maar door de aanhoudende schietpartijen in de wijk wilde ze het leven van haar kinderen niet op het spel zetten. Opnieuw moesten ze hun spullen pakken om ergens anders te gaan wonen.

garage2

Rina nam de moeilijke beslissingen om in de kleine garage langs het huis van haar moeder te gaan wonen. Gedurende drie jaar lang woonde het gezin in deze garage. Er was geen stromend water, geen privacy, geen elektriciteit. In de winter was het ijzig koud en in de zomer snikheet.

garage3

Op een dag besliste Rina dat het genoeg was geweest – dus nam ze een beslissing die haar leven en dat van haar kinderen voorgoed zou veranderen.

garage4

Rina contacteerde Habitat for Humanity of Greater Sacramento. In 2013 werd ze in het programma opgenomen. Samen met honderden vrijwilligers begon Rina haar eigen huis te bouwen. De regel van het programma is dat elke familielid 500 uur aan het eigen huis moet werken. Voorwaarde is wel dat je minstens 16 jaar oud moet zijn en dat oudere familieleden de tijd van de jongere kinderen moeten bijpassen.

garage5

De dochter van Rina, Jaela, werd 16. Zij kon mama helpen om de laatste 500 uur werk vol te maken.

garage6

Tijdens de werken werd het kaderwerk volgeschreven met liefdevolle boodschappen van de rouwende familie.

garage7

In 2016 was het nieuwe huis van de familie Dixon eindelijk af. Het is een prachtig huis met drie slaapkamers, twee badkamers en de woning voldoet aan de hoogste “groene” standaarden. Ze kreeg ook een lening aan nul procent rente, waardoor ze de mogelijkheid kreeg om het huis te kopen.

garage8

Tijdens de inwijding van het huis was de hele familie tot tranen toe bewogen toen ze de sleutels overhandigd kregen.

garage9

Tijdens de ceremonie deelde Rina haar krachtig verhaal.

“Ik kwam thuis, zag naar mijn kinderen en onze woonsituatie – in een omgebouwde garage – en zei bij mezelf: Ik geef niet op. Ik weiger dat mijn kinderen zouden zien dat ik moet opgeven.”

garage10

Na negen lange jaren hebben Rina en de kinderen eindelijk terug een eigen huisje.

Wat een ongelofelijke moeder! DEEL dit krachtige verhaal met je vrienden op Facebook!