Nadat je dit gelezen hebt, zal je nooit meer toiletpapier op de bril leggen. Nooit!

Openbare toiletten zijn algauw erg smerig. Wie kent de situatie niet bij het openen van de toiletdeur en moeten kiezen tussen de pest en de cholera. Wie weet, wat hier allemaal gebeurd is?

De oplossing schijnt voor de hand te liggen: gewoon een beetje toiletpapier op de bril om tenminste toch een barrière tussen de billen en de bacteriën op te werpen. Het is toch beter om niet met de afvalstoffen van onze voorgangers in contact te komen, toch?

wc1

Maar de waarheid ziet er totaal anders uit. Je zult nooit meer toiletpapier op de bril leggen. Want toiletbrillen zijn best intelligent gemaakt. Lang werd gedacht dat ze vol bacteriën zitten en je beslist zouden aansteken met een vreselijke maag-darmziekte. Maar de bijzondere vorm en het gladde oppervlak verhinderen dat er zich bacteriën op kunnen vastzetten. Bovendien kunnen de bacteriën zich via gewoon huidcontact niet vermeerderen, waardoor de wc-bril geen gevaar vormt. Dat is echter helemaal anders bij toiletpapier.

wc2

Bijna iedereen spoelt na het toiletbezoek wel door, maar vrijwel niemand doet daarbij het deksel naar beneden. Daardoor verdelen de bacteriën zich in de ganse ruimte – ook op het toiletpapier. Want integendeel tot de bril is toiletpapier de ideale broeiplaats voor bacteriën van alle soorten. En uitgerekend dit papier moet je met je handen aanraken. Op die manier vinden de bacteriën onbewust de weg naar ons gezicht.

wc3

Hetzelfde geldt voor de droger en de waterkraan. Ook deze plaatsen zijn echte bacteriemagneten. Verschillende studies hebben aangetoond dat deze handendrogers een grote hoeveelheid bacteriën verspreiden.

wc4

Enerzijds omdat de warme lucht in de ruimte wordt geblazen. Anderzijds zitten op de drogers zelf vaak nog restbacteriën. Hoe krachtiger de machine, hoe groter het gevaar op ziektekiemen. Het beste alternatief blijft nog altijd gewoon papieren doekjes. Daarmee worden de meeste bacteriën verwijderd.

wc5

Dit alles zijn bijzonder goede redenen om het toiletpapier met kritische ogen te bekijken. Dus denk er de volgende keer aan: gewoon blank is beter. Het is wellicht gewoon een hersenkronkel om de bril vol bacterierijk wc-papier te gaan leggen. Hou ermee op!

DEEL deze belangrijke informatie met iedereen die je kent!