Na het meest inspirerende moment op de Olympische Spelen krijgen atleten een zeldzame medaille die slechts 17 personen ooit ontvangen hebben.

Nu de Olympische Spelen ten einde zijn, kunnen we even terugblikken op enkele staaltjes van oprechte sportiviteit. Tijdens de 5.000 vrouwen liep de Amerikaanse Abbey D’Agnostina per ongeluk op de hielen van Nikki Hamblin uit Nieuw-Zeeland en eindigden beiden op de grond. In plaats van verder te spurten, hielp D’Agnostina haar rivaal recht.

medaille1

Nadat ze Hamblin recht had geholpen, begon ze terug te lopen … maar besefte algauw dat ze gekwetst was. Toen kwam Hamblin haar ter hulp geschoten om haar te ondersteunen.

Als ze beiden aan de finish waren, volgde er een innige omhelzing.

medaille2

Dit emotionele moment trok over de hele wereld de aandacht. De 28-jarige atlete had haar kans op een medaille opgegeven om een rivaal te helpen.

De IOC besliste om de Nieuw-Zeelandse te belonen met de prestigieuze Pierre de Coubert medaille. De medaille werd slechts 17 keer eerder in de geschiedenis uitgereikt. Dit is waar de Olympische gedachte helemaal over gaat!

DEEL dit mooie moment met je vrienden op Facebook!

https://youtu.be/J6qAPPdRb_U