Moeder van stervende jongen vindt rust en vrede in opengeslagen Bijbel die in haar hotelkamer was achtergelaten

De zoon van Mandy Suzanne Smith, Zachary, lag in het ziekenhuis en werd in een kunstmatige coma gehouden. De artsen hadden geen idee of hij het wel zou halen. Zeggen dat ze aan de grond zat, is nog een understatement. Maar toen ze in haar hotelkamer een opengeslagen Bijbel zag liggen, gebeurde er iets wat nog het best als een mirakel omschreven kan worden.

bijbel

De levensbedreigende toestand van Zachary begon onschuldig toen Mandy hem op een dag van school ging afhalen. Hij klaagde over jeuk aan zijn voeten en zei dat hij stof in zijn oog had gehad. Mandy verzorgde hem met een zalfje en dacht er eigenlijk niet meteen verder over na. Tot dan de volgende ochtend. Zachary stond helemaal onder de uitslag en had hoge koorts.

Op de spoedafdeling zeiden de dokters dat het wellicht om een virale infectie ging. Ze stuurden Zachary naar huis met medicijnen en verwachtten dat hij snel weer beter zou zijn. Maar dat werd hij niet. Naarmate de uren voorbijgingen, werd hij alsmaar slechter. De uitslag werd erger en zijn lippen sloegen rood uit.

Een volgende bezoek aan de spoedafdeling wees uit dat de kleine jongen aan het Stevens Johnson Syndroom leed. Zachary was letterlijk vanbinnen uit aan het verbranden – een allergische reactie op de medicijnen die hij nam tegen zijn hoofdpijn.

bijbel1

De moeder van Zachary wendde zich vervolgens tot een ander ziekenhuis waar de diagnose werd bevestigd. En het werd nog erger. Zachary kreeg een toxische epidermale necrolyse – een levensbedreigende huidaandoening waardoor de huid begint af te bladeren en te zweren. Toen Mandy vroeg of het goed zou komen met haar jongen, kreeg ze een onheilspellend antwoord:

“Ik weet het niet”, zei de dokter. “Hij is heel erg ziek.”

Zachary werd nog maar eens naar een ander ziekenhuis overgebracht voor een intense behandeling. Het was een hartverscheurende rit:

“Hij schreeuwde en huilde tijdens de hele rit. Hij had meer pijn dan we ons maar konden voorstellen en als ouder is er gewoon niets erger om te zien dan je kind dat lijdt en ziek is, terwijl je eigenlijk niet veel kunt doen”, vertelde de moeder.

De volgende stap in zijn procedure was inderdaad drastisch. Zachary werd in een kunstmatige coma gehouden om zijn huid te kunnen verwijderen, waarna hij in een membraam gewikkeld zou worden om zijn huid terug te doen groeien.

Mandy zei haar kleine jongen dat ze van hem hield en kuste hem voor hij in een diepe slaap verzonk, niet wetende of ze hem ooit nog zou terugzien.

Enkele uren later zag ze haar zoon terug, volledig omgeven met slangetjes en tubes. Ze was gebroken.

bijbel2

Doodsbang ging Mandy vervolgens rusten in een nabijgelegen hotel. Daar zag ze een opengeslagen Bijbel in haar hotelkamer liggen. Ze was nieuwsgierig en zag dat de Bijbel open lag op Johannes 9 en dat was precies wat Mandy op dat moment nodig had:

“Het was een vers over hoe Jezus een blinde man genas door modder op zijn oog te wrijven en dan zei om naar de rivier te gaan om het af te spoelen. En toen hij dat deed, was zijn zicht hersteld. Toen kreeg ik gewoon de bevestiging dat alles goed zou komen. God wilde me op dat moment zeggen dat Hij alles onder controle had.”

En dat is precies wat er gebeurde …

Zachary had ondertussen ook een infectie aan zijn longen, maar toen hij uit de coma ontwaakte, werd hij als bij wonder snel weer helemaal beter. Hij herstelde helemaal en ondervindt geen blijvende complicaties.

Mandy zegt: “Ik hoop dat niemand aanstoot geeft aan deze foto’s. Ik wilde ze eerst niet publiceren op Facebook, maar ik doe het gewoon om aan te tonen dat mensen hun hoop in God nooit mogen opgeven.”

DEEL deze miraculeuze genezing met je vrienden!

Bron: Facebook / Mandy Suzanne Smith