Met grote ogen kijkt de 5-jarige naar de naakte vrouw. Wat hij dan zegt, brengt zijn moeder aan het lachen.

Kinderen zijn vaak de beste waarnemers. Ze bekijken de wereld met heel andere ogen en zeggen daarbij eerlijk wat ze denken. Deze 10 kinderen tonen op grootse wijze aan dat we de wereld rondom ons niet altijd te serieus moeten nemen.

De naakte bestuurder

“Mijn kinderen zijn altijd erg opmerkzaam. Vaak hebben ze oog voor details die haast iedereen ontgaan. Op een warme zomeravond was ik met mijn drie kinderen onderweg. Plotseling werden we ingehaald door een cabrio. Daarin zat een poedelnaakte vrouw die naar ons lachte en zwaaide. Terwijl ik nog van de schok bekwam, riep mijn zoon vanop de achterbank: “Mama, die vrouw heeft haar gordel niet aan!”

kinderen1

De Bijbel

Een kleine jongen ontdekt een oude familiebijbel. Enthousiast begint hij door de oude bladzijden te bladeren en leest steeds weer een korte passage. Plotseling valt er een oud, droog blad uit het boek. Volg ongeloof raapt de jonge het blad op en bekijkt het met open mond. “Mama, kijk wat ik gevonden heb” roept hij. “Het slipje van Adam!”

Een net pak

Een meisje kijkt bedenkelijk hoe haar vader een net pak aantrekt om ’s avonds naar een feestje te gaan. Op zeker ogenblik waarschuwt het kleintje hem: “Dat zou ik niet aandoen als ik jou was papa.” Verwonderd vraagt de vader zijn dochter waarom hij dat niet zou mogen doen. “Omdat je van dat pak ’s ochtends altijd hoofdpijn hebt.”

kinderen2

De verloren jongen

Terwijl zijn moeder in de gym aan het sporten was, werd het voor een 4-jarige allemaal een beetje te saai. Dus sluipt hij uit de kinderopvang en begint een beetje rond te lopen. Op zeker ogenblik belandt hij in de kleedkamer van de vrouwen, waar die allen beginnen te krijsen en naar hun handdoeken grijpen. De jongen bekijkt het tafereel enkele seconden en vraagt dan totaal perplex: “Wat is er aan de hand? Hebben jullie nog nooit een kind gezien?”

De eerste week

Na de eerste week op school vroeg ik mijn dochter hoe het geweest was. Ze antwoordde gefrustreerd: “De reinste tijdverspilling! Ik kan niet lezen en niet schrijven. En praten mag ik ook al niet doen!”

kinderen3

Aansprakelijkheidsbeperking

Een lerares van de basisschool schreef: “Ik heb in mijn loopbaan al heel wat meegemaakt, maar deze leerling was nieuw. Op de eerste schooldag had hij een briefje mee, met de volgende woorden: ‘De uitspraken en handelingen van dit kind weerspiegelen op geen enkele manier de mening van de ouders. Elke aansprakelijkheid wordt hiervoor afgewezen.’”

kinderen4

Jouw vriend en dienaar

Een politieagent onderzocht een graffititekening op een basisschool. Toen hij voor de besmeurde muur stond, stapte er een kleine jongen op hem toe. Met grote ogen vroeg hij: “Ben jij een politieagent?” “Ja, dat ben ik.” De politieagent wilde aan zijn verslag beginnen schrijven, maar dan kwam een tweede vraag: “Mijn mama zegt dat de politie onze vriend en dienaar is. Klopt dat?” Dan antwoordde de agent: “Maar natuurlijk”. Dan hield de jongen zijn rechtervoet in de hoogte: “Kan je dan mijn veter binden?”

 

Criminele hond

Na een lange shift ging een politieagent met zijn hond naar huis. Hij liet de hond in de auto springen en wilde zelf ook instappen. Plots staat er een kleine jongen met grote ogen voor hem. Hij kijkt naar de hond, dan naar de politieagent, en dan weer naar de hond. Uiteindelijk vraagt hij: “Is dat een hond?” Verwonderd antwoordt de agent: “Uiteraard is dat een hond.” Er valt een korte stilte. De jongen schraapt zijn moed samen en vraagt: “Wat heeft hij dan misdaan?”

kinderen5

De tanden-jackpot

Een vrouw neemt haar vijfjarige dochter mee naar een zomerfeest, waar ze vrijwillig eten aan gepensioneerden opdient. De dochter is totaal verwonderd door wat de bejaarde mensen allemaal bij zich hebben. Maar een ding trekt haar bijzondere aandacht. Volkomen gefascineerd staart ze naar een kunstgebit in een glas. Dan wenkt ze voorzichtig haar moeder en fluistert in haar oor: “Dat zal de tandenfee nooit geloven.”

kinderen6

Ketchup

Tijdens het middageten levert een vrouw wanhopig strijd met een ketchupfles. Het wil er gewoon niet uitkomen. Dan rinkelt de telefoon. Terwijl zijn moeder nog met de fles ketchup strijd levert, gaat haar vierjarige naar de telefoon. De vrouw hoort haar zoon zeggen: “Nee, mijn moeder kan de telefoon niet beantwoorden. Ze hangt weer aan de fles.”

kinderen7

Gewoonweg geweldig! Deze kinderen zijn zo heerlijk naïef. Het enige wat men kan doen, is glimlachen en hen een dikke knuffel geven.

DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!