Met deze 7 handige trucs zullen je dijen niet meer schuren. Je benen zullen je dankbaar zijn.

Het is niet iets waar we gemakkelijk met vrienden of bekenden over praten, maar velen hebben er last van: we hebben het over als onze dijen tegen elkaar schuren. Dit is niets wat alleen bij vrouwen of bij mensen met overgewicht gebeurt, zoals velen misschien denken. Zelfs het verkeerd plaatsen van de benen kan deze roze uitslag veroorzaken, net zoals irritatie en zonnebrand. In deze gevallen kan het dragen van een bikini of een rokje uitdraaien op een nachtmerrie. In de zomer verergert dit alleen maar en kan echt deprimerend zijn. Maar vandaag hebben we enkele goede ideeën voor je: er bestaan enkele trucs om dit probleem op te lossen en de uitslag te verminderen.

dijen1

  1. Draag een short in plaats van een rok

Draag shorts in plaats van een rok of een jurk. Uiteraard geeft het dragen van een rokje een geweldige bries en sensatie in de zomer. Het ziet er ook geweldig uit. Maar het dragen van rokken werkt dit pijnlijke effect van het schuren alleen maar in de hand. Aangeraden wordt om een short te dragen om de benen te beschermen tegen het schuren. En een mooie short springt eveneens in het oog!

dijen2

  1. Draag een fietsbroek onder je rok

Wie toch absoluut een rokje wil dragen, kan er een fietsbroek onder dragen. Afhankelijk van de lengte van je rok is de fietsbroek van buitenaf niet zichtbaar. En toch kan je genieten van een frisse bries aan je benen.

dijen3

  1. Uiercrème

Dit advies klinkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar het is goud waard. Wrijf gewoon klassieke uiercrème aan de binnenkant van je dijen. De ziekhoudende crème heeft een antibacteriële werking en vormt een beschermd laagje op het betrokken gebied, zodat irritaties voorkomen en vermeden worden.

  1. Deodorant

Om overmatige transpiratie van de dijen te voorkomen, kan je ook deodorant aanbrengen aan de binnenkant van je dijen. Als de transpiratie afneemt, vermindert ook het schuren.

dijen4

  1. Kokosolie

Een soortgelijke antibacteriële werking vinden we ook terug bij kokosolie. Gewoon gelijkmatig over de dijen wrijven. Bovendien geurt het ook nog eens heerlijk en houdt het je huid strak en soepel.

dijen5

  1. Babypoeder

Om overmatig zweten te voorkomen, kun je ook babypoeder gebruiken. Het houdt de huid droog en vermijdt dat de huid gaat plakken. Om het effect de hele dag te bewaren moet je dit om het uur aanbrengen.

  1. Aloë Vera

Met Aloë Vera kan je eveneens een beschermende film op je huid aanbrengen. Je kunt zelf een zalf maken van een vierde groene thee, een beetje lavendelolie en gel van de Aloë Vera plant. Het geheel gewoon gelijkmatig over de dijen aanbrengen.

dijen6

Zoals je kunt zien, is het behoorlijk eenvoudig om de kwalijke gevolgen van het schuren van de dijen te vermijden. De zomer mag nu helemaal beginnen en je zult met deze hacks met volle tuigen van het zonnetje kunnen genieten!

DEEL deze handige tips met iedereen die je kent!