Mensen zeggen dat hun dochter ‘te groot’ is voor een buggy. De reactie van mama is perfect!

Er is weinig op deze Aarde dat zo krachtig is als de liefde van een moeder voor haar kind. Het is dan ook niet verwonderlijk dat moeders alles doen om hun kinderen tegen bijvoorbeeld pestgedrag te beschermen. Het kleine meisje uit dit verhaal heeft last van pijnlijke gewrichten waardoor ze niet lang recht kan staan of wandelen. Daarom moet ze af en toe in een buggy zitten om even uit te rusten. Haar beperking is echter niet altijd “zichtbaar” en daarom krijgt de 5-jarige van volwassenen soms gemene opmerkingen te verduren.

Haar moeder Rachel Bitmead, die schrijft op de blog voor moeders Life of My Family and Me, heeft enkele woorden voor de haters.

buggy1

Deze open brief is aan al de personen die mijn dochter veroordeeld hebben de laatste dagen – staren, mompelen achter onze rug denkende dat ik jullie niet kan horen.

Kom dan naar me toe en vraag me waarom mijn dochter in een buggy zit waar ze “te groot” voor is.

buggy2

De reden waarom mijn dochter in een buggy zit (waar ze niet altijd even gelukkig mee is) is omdat ze aan het hypermobiel gewrichtssyndroom lijdt.

Als ze te lang wandelt of wanneer het te warm is, heeft ze in haar hele onderlichaam pijn. Haar enkels en voeten zijn dan erg pijnlijk.

buggy3

Ze kan dus helemaal niet ver wandelen.

Ik kan haar zelfs niet gewoon oppakken, want ze heeft gewoon de kracht niet in haar benen om zich rond mij te klampen.

En om eerlijk te zijn: mijn rug kan dat ook niet meer aan.

Ze neemt medicatie om de pijn te verzachten totdat ze zich terug beter begint te voelen.

buggy4

Ze heeft die buggy niet altijd nodig.

Ze heeft eens een gans jaar zonder gekund, maar tijdens de vakantie heeft ze gewoon teveel gewandeld en zo haar lichaam een beetje overbelast.

buggy5

Als we onderweg zijn, vraag ik haar vaak hardop: “Hoe voelen je voeten? Heeft je medicatie al geholpen? Hopelijk kan je snel weer stappen.”

Dat doe ik opdat vreemden zouden horen waarom ze in een buggy zit.

En dat ben ik beu.

buggy6

Dus de volgende keer dat je een kind in een buggy ziet zitten dat daar eigenlijk “te groot” voor is, oordeel dan niet of ga er dan niet vanuit dat het kind lui is. Fluister niet achter de rug van de ouders.

Een, een kind in een buggy zijn niemands zaken, en twee, misschien is er wel iets veel erger aan de hand dan je vermoedt.

Van een mama met een dochter die in een buggy zit omdat ze anders gewoon teveel pijn heeft.

DEEL deze krachtige boodschap op Facebook!


Bron: Life Of My Family and Me