Man zegt tegen agent dat geladen pistool in dashboardkastje ligt. Hoe de agent reageert? Verbluffend!

Toen Matt Powers door de politie aan de kant werd gezet omdat zijn registratie verstreken was, had hij geen idee wat hem te wachten stond. Met alles wat in Amerika de laatste tijd aan de hand is met geweld tussen burgers en politieagenten, besliste hij om met een vergund wapen te rijden.

wapen1

Powers bewaart dit pistool in zijn handschoenkastje, geladen maar met de veiligheid op. Zijn papieren zaten ook in het handschoenkastje, dus toen de politieagent zijn rijbewijs en registratiedocumenten vroeg, besliste Powers dat hij maar beter met de politie kon meewerken.

Nadat alles vlekkeloos verliep, was hij zo onder de indruk van de rust en de kalmte waarmee de politie dit afhandelde, dat hij een Facebookpost aan het voorval wijdde.

Mensen waren zo onder de indruk van dit verhaal dat het zich als een lopend vuurtje over het internet verspreidde. Sinds zijn verhaal op Facebook geplaatst werd, werd het meer dan 8.400 keer gedeeld, 31.000 keer leuk gevonden en kreeg het niet minder dan 1.300 reacties!

wapen2

“Vandaag werd ik tegengehouden door de politie. Ik had een geladen en vergund pistool bij me. Dit is wat er gebeurde.

Hij naderde mijn raampje en vroeg me of ik wist waarom ik tegengehouden werd en ik zei dat ik geen idee had. Hij zei dat mijn registratie op 30 juni 2016 verstreken was. Hij vroeg om mijn rijbewijs, registratie en verzekeringskaart te kunnen bekijken. Ik hield mijn handen op 10 en 2 aan mijn stuur en verklaarde onmiddellijk …

Voor jouw veiligheid en de mijne mijnheer, wil ik u informeren dat ik een wettelijk gewapende burger ben. Ik heb een vergund wapen en draag de vergunning in mijn portefeuille. Ik wil mijn registratie en verzekeringskaart nu niet bovenhalen want het pistool zit in hetzelfde compartiment als mijn documenten. Het pistool zit in het kleine compartiment onder de bekerhouder. Wees voorzichtig, er zit een kogel in de kamer, de duimbeveiliging staat op en er zit ook nog een extra magazijn bij.

Hij vroeg om mijn handen aan het stuur te houden en vroeg me nog eens waar mijn pistool zich precies bevond. Hij vroeg me naar mijn portefeuille met mijn vergunning. Ik antwoordde en zei dan …

Ik zou willen dat je het pistool neemt. Ik zal uit de auto stappen terwijl jij het neemt, als je dat zou willen. Hij zei me dat dit geweldig zou zijn en bedankte me voor mijn medewerking.

Als ik zou uitstappen, zou hij zijn rug niet naar me draaien. Ik vroeg hem of hij me op andere wapens wilde onderzoeken, zodat hij zou weten dat ik geen bedreiging vormde. Hij zei ..

Als je het niet erg vindt, zou dat goed zijn. Heb je nog andere vuurwapens in de auto of bij je? Ik antwoordde dat dat niet het geval was.

De politieagent zocht en vond het wapen en vroeg me de toestemming om de wapenvergunning uit mijn portefeuille te nemen. Ik gaf hem met plezier toestemming. Ik gaf hem ook de toestemming om de rest van mijn auto te doorzoeken als hij dat nodig zou vinden. De politieagent wees die toestemming die ik hem gaf om mijn auto te doorzoeken af.

Nadat alle formaliteiten achter de rug waren en de politieagent mijn wapen had teruggebracht zei ik “Als u wil mag u alles op de bestuurderszetel leggen en dan neem ik het wel als we helemaal klaar zijn.”

Ik bedankte hem om de situatie zo kalm en sereen af te handelen. De politieagent dankte me voor de medewerking. Hij vroeg me om de waarschuwing te onderteken en zei me dat ik de registratie zo snel mogelijk in orde moest maken.

Ik bedankte hem voor zijn dienst en zei hem om het veilig te houden, zeker dezer dagen met al die enge dingen die er aan de hand zijn. Ik vertelde hem dat dat de reden was dat ik een pistool bij me had. Ik schudde hem de hand. Hij overhandigde me de waarschuwing en ik vervolgde mijn weg.

De moraal van het verhaal.

Het gaat om de veiligheid van iedereen.

Het gaat over respect.

Als je mensen behoorlijk behandeld, word ook jij behoorlijk behandeld.

Bedankt Altoone Police Department om zo een professionele agenten in dienst te hebben die onze stad op een geweldige manier vertegenwoordigen.”

DEEL dit virale verhaal met je vrienden op Facebook!