Man luncht elke week met een dakloze vrouw en leert haar lezen tijdens het eten

Greg Smith is de oprichter van Hybrid Athletes, een professionele fitness training organisatie. Als zakenman in Orlando, Florida, moet Greg regelmatig in het drukke stadscentrum zijn waar hij talloze dakloze mensen ontmoet die hem om geld en eten smeken. Omdat hij altijd netjes in het pak zit, wordt hij frequent aangeklampt.

dakloze1

Op een dag wandelde hij voorbij een dakloze vrouw. Eerder dan hem om geld te vragen, lachte ze gewoon naar Greg en zei, “Goedemorgen, mijnheer. Prettige dag nog. God zegen je.” Greg was zo aangenaam verrast dat hij even stopte om een praatje te slaan.

Greg nam haar mee uit lunchen en het klikte zo goed dat ze nu elke dinsdagmiddag samen gaan eten. Maar wat dit verhaal viraal deed gaan, is wat ze precies tijdens die lunches doen. Zo ontroerend!

dakloze2

De Facebookpost van Greg leest:

Maak kennis met “Amy Joe”.

De laatste weken ontmoeten Amy Joe en ik elkaar elke dinsdag op de hoek van Pine Street en S. Orange in hartje Orlando (Ik werd in het stadscentrum en ben altijd in de stad onderweg). Ik had haar elke dag al gezien op die hoek en nooit had ze me om geld gevraagd … Ze zei gewoon, “Goedemorgen, mijnheer. Prettige dag nog. God zegen je”, en lachte.

Ik draag een pak om te gaan werken dus elke dag wordt me in het stadscentrum om geld gesmeekt … maar niet een keer door Amy Joe. Nu gaan Amy Joe en ik elke dinsdagmiddag uit eten. Gedurende een half uur tot een uur hoor ik hoe positief ze wel is, hoewel ze eigenlijk niets heeft. Vorige week liet Amy Joe een bom vallen … ze kan niet lezen. Amy Joe rookt niet, drinkt niet, heeft geen drugsverslaving, of wat dan ook in die aard. Ze heeft gewoon nooit iemand gehad die haar leerde lezen. Ze vertelde me hoe moeilijk het is om werk te vinden als je niet kunt lezen. Ze vertelde me dat ze al het geld dat ze kan verzamelen, gebruikt om naar de bibliotheek te gaan om te leren lezen in plaats van VOEDSEL te kopen.

Dit verpletterde me! Ze wil eerder leren lezen om een baan te vinden dan eten!

Ik ben gezegend met geweldige ouders en een familie die altijd voldoende financiële middelen hadden om me te laten doen wat ik ook maar wilde. Amy Joe heeft dat niet gehad. Nu eten Amy Joe en ik niet alleen samen, maar leer ik haar ook lezen. Elke week leen ik een boek in de bibliotheek en dan lezen we dit samen op dinsdag en zij oefent dan de rest van de week zelf verder.

Deze post is niet bedoeld om medelijden op te wekken met Amy Joe of op te scheppen over hoe ik iets doe voor iemand die minder bedeeld is. Ik wilde dit delen omdat dit ertoe kan leiden dat een andere persoon ook iemand zou helpen. Er zijn een heleboel mensen als Amy Joe, niet allemaal hebben ze honger, zijn dakloos of gekwetst. Sommigen zijn misschien gewoon familie of vrienden. Iemand helpen kan zo eenvoudig zijn als lachen en hallo zeggen. Ik heb het financieel goed genoeg om Amy Joe te helpen, dus dat is wat ik ga doen.

Als dit iets is wat je geraakt heeft, like & share dit … zo niet, even goede vrienden. Maar je weet nooit wat je voor iemand kunt doen als je het niet probeert. Wie is jouw Amy Joe?

Het is echt hartverwarmend dat iemand tot het uiterste gaat om een onbekende te leren lezen. We vinden het echt geweldig wat deze man voor Amy Joe doet. Echt inspirerend!

DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden op Facebook!

Bron: Facebook/Greg Smith