Mama ziet het “lelijke” gezicht van haar pasgeboren zoon en weigert om hem mee naar huis te nemen. Dan gaat de familie samen zitten.

Toen Robert Hoge 44 jaar geleden in Australië geboren werd, zag hij er misschien niet uit als een “normale” baby – maar dat is precies wat hem zo ongelofelijk uniek en speciaal maakt. Robert werd geboren met een gigantische tumor in zijn gezicht. Ook zijn benen waren zodanig misvormd dat de dokters ze moesten amputeren. In de dagen volgend op de geboorte was zijn moeder zo geschokt dat ze weigerde om hem te zien. Ze weigerde om hem mee naar huis te nemen.

robert1

Om uiteenlopende redenen worstelde zijn moeder echt met zijn voorkomen en daar praatte ze ook heel openlijk over. Maar wacht tot je deze ongelofelijke man vandaag ziet en ontdekt wat voor een impact zijn moeder op zijn leven heeft gehad.

robert2

Gaandeweg veranderde zijn moeder van mening. Ze begon het uiterlijk van haar zoon te aanvaarden. Na een familiebijeenkomst werd beslist om Robert toch mee naar huis te nemen. Zijn vier broers en zussen wilden hem allemaal als een deel van hun gezin. Ondertussen heeft Robert de aanvankelijke bezwaren van zijn moeder leren aanvaarden – en dat is het belangrijkste wat telt.

robert3

Met de steun en de liefde van zijn familie onderging Robert verschillende operaties. De tumor ter grootte van een tennisbal werd verwijderd en er werd een nieuwe neus gereconstrueerd met huid van zijn tenen.

Daarna moesten zijn benen echter geamputeerd worden.

robert4

In september 2016 praatte Robert over de gevoelens van zijn moeder:

“De reden waarom ik dit allemaal weet, is omdat een van de dokters mijn moeder toen aanmoedigden om een dagboek bij te houden. Ze bewaarde een prachtig blauw handboekje en dat heeft ze nooit verborgen gehouden voor me. Het lag naast haar op de bank of op bed … En af en toe vroeg ik mijn moeder om een beetje voor te lezen uit haar dagboek. Ze was echt heel open en eerlijk over haar gevoelens.

En soms was het best bedroevend, maar ik besefte dat het was zoals een film. Er zijn altijd wel droevige delen maar uiteindelijk komt het allemaal wel goed.”

robert5

Hij vertelde dat hij alleen maar positieve gevoelens heeft tegenover zijn moeder en dat hij een heel liefdevolle en zorgzame familie heeft gehad.

robert6

Toen hij dertig werd, was Robert een toegewijde echtgenoot en vader. Hij zei dat de gedachte aan zijn moeder hem door het vaderschap heeft geloodst.

robert7

Robert vond werk als journalist en is tegelijk ook motivatiespreker en auteur.

robert8

In 2013 verzilverde Robert zijn schrijverstalent met het boek “Ugly”.

robert9

Robert deelt zijn verhaal om andere mensen te helpen zich te aanvaarden zoals ze zijn. Hij weigerde trouwens ook nog meer operaties te ondergaan om er “normaal” uit te zien.

DEEL deze inspirerende man met je vrienden op Facebook!

https://youtu.be/7eJ1bWvxn-4