Mama verneemt dat haar 3-jarige kanker heeft. Dan ziet ze naar zijn oude babyfoto en beseft dat hij het al de hele tijd had.

Tina, een trotse moeder uit het VK, kon niet wachten om de foto’s van haar driejarige zoon Taylor aan haar zus te laten zien. Tina wilde de foto’s ook opsturen naar een modellenbureau voor kinderen. Maar van zodra tante Geraldine de foto’s in 2013 zag, merkte ze meteen iets eigenaardig op. Geraldine zag een vreemde, witte plek in de rechterpupil van Taylor, en dat deed haar aan een artikel denken dat ze ooit eens gelezen had over retinoblastoom, een zeldzame maar agressieve oogkanker die alleen bij peuters voorkomt.

kanker1

Geraldine vertelde Tina dat ze zo snel als mogelijk naar een dokter moest gaan. De arts vroeg Tina om op haar afspraak wat foto’s mee te nemen, dus begon ze foto’s te verzamelen vanaf de geboorte van haar zoon. Ook zij zag nu de witte vlek, maar had altijd aangenomen dat het de flash van de camera was.

kanker2

Tina en haar echtgenoot Simon namen Taylor mee naar de dokter – en daar bleek op de leeftijd van drie dat Taylor inderdaad oogkanker had. Hij had drie kleine tumoren in zijn linkeroog en een grote in zijn rechteroog.

Na vier maanden van chemo waren de gezwellen aanzienlijk geslonken.

kanker3

Naar aanleiding van de ziekte van Taylor zette de Childhood Eye Cancer Trust een nationale campagne op om oogkanker bij kinderen vroegtijdig op te sporen aan de hand van fotomateriaal.

kanker4

Elke ouder kan een camera met een flash gebruiken om te zien of er in de pupil een witte vlek of schaduw opduikt. Als dit het geval is, dient het kind zo snel mogelijk op retinoblastoom onderzocht te worden.

kanker5

Een vroege opsporing is de sleutel tot een succesvolle genezing!

DEEL deze belangrijke boodschap met iedereen die je kent!