Mama legt een handschoen op haar te vroeg geboren baby. De volgende dag zijn verpleegsters ontroerd.

In 2001 verheugde de Amerikaanse Yamile Jackson zich op de geboorte van haar eerste kind. Aanvankelijk verloopt alles goed, maar in de zesde zwangerschapsmaand ontwikkelt Yamile een zware pre-eclampsie (een ziekte die onder tot een extreem hoge bloeddruk leidt).

baby1

Om moeder en kind te redden, wordt de bevalling vroegtijdig ingeleid. 12 weken eerder dan gepland, komt de kleine Zachary ter wereld. Het kleintje weegt amper 1000 gram en moet de eerste 155 dagen van zijn leven op de intensieve zorgen doorbrengen.

baby2

Yamile wijkt geen enkel ogenblik van zijn zijde, maar ’s nachts moet ook zij het ziekenhuis verlaten. Elk afscheid breekt haar hart. Ze wil hem gewoon niet op de kille afdeling achterlaten.

baby3

Het liefst van al zou ze de kleine baby dag en nacht willen vasthouden. Hij zou de klok rond een geborgen gevoel moeten hebben. Dan bedenkt Yamile zich hoe haar zoon toch het gevoel kan hebben dat ze bij hem is. Als ze op een avond de afwas doet, valt haar oog op een handschoen. Dan ontstaat een geweldig idee dat ze onmiddellijk uitprobeert.

baby4

Ze vult een handschoen met linnen en neemt het de volgende dag mee naar het ziekenhuis. Daar houdt ze de handschoen de hele dag dicht tegen haar lichaam terwijl ze waakt aan de zijde van Zachary. Als het tijd is om naar huis te gaan, legt ze de handschoen, die ondertussen al naar haar ruikt, op de schoudertjes van Zachary. Op die manier heeft hij het gevoel dat mama de hele nacht bij hem is.

baby5

De volgende dag is ze verrast als ze van de verpleegsters hoort hoe goed de handschoen gewerkt heeft. Zijn hartslag en ademhaling waren duidelijk regelmatiger dan de avond voordien. Vanaf dat moment slaapt het kleintje elke nacht met de “Zaky” zoals ze de handschoen noemen.

De verpleegsters vragen Yamile of ze nog meer zulke handschoenen heeft, want ze willen deze truc ook met andere baby’s op de afdeling uitproberen. Dat laat de familie van Yamile zich geen twee keer zeggen: ze vervaardigen 100 stuks van de speciale babyhandschoenen en experimenteert met verschillende materialen.

baby6

Ouders en ziekenhuispersoneel zijn begeesterd en steeds meer mensen willen zo een handschoen. De handschoen werkt werkelijk bij elke baby en zo wordt de familie van Yamile overladen met aanvragen. Ondertussen is de handschoen zo een succes dat ze zelfs een eigen bedrijf heeft opgericht: Nurtured by Design.

baby7

Wat geweldig dat een slimme moeder het leven van zovele baby’s en ouders ten goede kon veranderen.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met je vrienden op Facebook!