Mama haalt haar peuter op bij de dagopvang en ziet dat ze brandplekken heeft. Dan hoort ze hun excuus

Het is nooit eenvoudig om je kinderen in de handen van iemand anders achter te laten, maar in onze huidige maatschappij moeten de meeste ouders nu eenmaal werken. Dat betekent dat er ontzettend veel vraag is naar kinderopvang. Er is niet alleen de zoektocht naar een geschikte kinderopvang, maar daar komt nog eens bij dat het doorgaans erg duur is. We mogen dan ook het beste verwachten van dit soort diensten.

brandplekken

Een stel uit Texas beleefde hun ergste nachtmerrie toen ze hun dertien maanden oude dochter ’s avonds bij de kinderopvang gingen afhalen. Toen Laura Tejeda in de auto wachtte terwijl haar vriend hun zoon bij het Zone 4 Kids Daycare in Arlington ging ophalen, kon ze niet vermoeden wat haar te wachten stond. Het was een dag als alle andere …

Toen haar vriend echter binnenwandelde, werd hij meteen aangesproken door een van de verzorgers: “Het spijt me maar Jayden is verbrand”. Volgens hem had Jayden een pot bonen van het vuur willen nemen en daarbij zijn handen verbrand. Ze beweerden dat ze Laura hadden proberen op te bellen.

Maar Laura zegt dat ze nooit een telefoontje had ontvangen. Ze had evenmin gemiste gesprekken of voicemails. Laura was woedend dat de kinderopvang hierover loog en niet de minste poging had ondernomen om haar in te lichten.

brandplekken1

De kinderopvang vond het zelfs niet nodig om de jongen te verzorgen. Ze goten water over zijn handen en lieten hem zo verder spelen.

Ze haastten zich naar het ziekenhuis en daar bleek dat de jongen de brandwonden al minstens vier uur lang moet gehad hebben. De meeste mensen weten wel dat brandwonden onmiddellijk goed verzorgd en behandeld moeten worden, uitgezonderd dan de mensen van het kinderdagverblijf.

De verpleegsters deelden Laura mee dat de jongen derdegraadsbrandwonden had. Dit type brandwonden vernietigt de hele huid. Laura diende klacht in en ondertussen loopt er een onderzoek naar de bekwaamheid van de personeelsleden van de kinderopvang.

Hoe zou jij reageren?

DEEL dit bericht met je vrienden op Facebook!