Mama besluit in een oogwenk om te sterven, zodat haar ongeboren zoon tijdens de keizersnee bevalling kan blijven leven

Het had een routineprocedure moeten worden tot de keizersnede van Karisa Bugal een angstaanjagende wending kreeg. De moeder uit Colorado bleek een zeldzame aandoening te hebben die slechts voorkomt bij 1 op 100.000 bevallingen. Karisa had vruchtwaterembolie waarbij het vruchtwater rond de baby in de bloedstroom van de moeder terechtkomt. Hierdoor beginnen de organen te falen en te blokkeren. Er is geen gekende manier om het te voorkomen. Vele moeders overleven dit niet.

baby

Vlak voor Dr. Kelly Gerow dit ontdekte, merkte de artsen dat de hartslag van haar ongeboren zoon omlaag ging. Het leven van de baby stond op het spel. Karisa moest kiezen tussen een keizersnede met anesthesie, die haar baby zou kunnen redden en haar doden, of een keizersnede bij bewustzijn, die haar zou kunnen redden maar hem zou doden.

De moeder koos voor de snelste optie – met anesthesie – maar het zou de laatste beslissing zijn die ze zou nemen.

“Haar andere optie was om wakker te blijven tijdens de operatie, maar we hadden gewoon geen tijd om iets anders te bedenken, zo niet zou Declan het nooit overleefd hebben”, vertelde Dr. Gerow.

Na de operatie vroeg Karisa hoeveel de baby woog. Dan overleed ze.

“Hoe leg ik aan hem uit dat zijn moeder overleed terwijl ze van hem beviel? Daar denk ik de hele tijd aan”, zei haar echtgenoot Wes Bugal. “Hoe leg ik het aan hem uit als hij vraagt: ‘Waar is mama?’”

Karisa bracht het ultieme offer, het soort dat slechts weinigen zouden brengen. Hoewel Declan zijn moeder nooit zal kennen, kunnen we alleen maar hopen dat hij weet dat ze een heldin was.

DEEL het heldhaftige verhaal van deze moeder met je vrienden en familie op Facebook!


    Bron: YouTube