Klant van hobbywinkel maakt foto’s van wildvreemde zwangere vrouwen in hun ontroerende T-shirts.

Een baby krijgen, is voor elke ouder een heuglijke aangelegenheid. Helaas gaat dit soms ook gepaard met diepe rouw en verlies. Sommige ouders krijgen af te rekenen met een miskraam of een doodgeboorte voor ze opnieuw zwanger worden. Hier bestaat zelfs een naam voor: “regenboogbaby’s”. Het was een stille tragedie waar niemand over praatte, maar tegenwoordig doorbreken steeds meer moeder het taboe hierover.

shirt1

Deze gemeenschap wordt elke dag sterker en dat wordt nog maar eens bewezen door een foto die nu als een lopend vuurtje over het internet waait.

shirt2

Het begon allemaal toen Courtney Mixon kennismaakte met Autumn Safley in een lokale Hobby Lobby. Mixon merkte dat Safley een zwarte shirt droeg met een heel bijzondere decoratie. Op de bodem van het shirt stond een hartje in de vorm van een regenboog met de tekst: “Jij kijkt naar een regenboog!”

shirt3

Het regenboogpatroon diende als het ware als een code tussen twee vrouwen die elkaar voordien nooit eerder ontmoet hadden.

Mixon begreep onmiddellijk dat Safley een regenboogbaby droeg. Mixon had dit immers zelf allemaal al eens meegemaakt.

shirt4

Het idee achter het symbool van de regenboog is dat deze prachtige zegen komt samen met een vreselijke storm. De rouw van een miskraam of doodgeboorte is een storm en een nieuwe zwangerschap is de regenboog – een symbool van hoop en voorspoed.

shirt5

Toen Mixon haar zag, moest ze haar gewoon aanspreken:

“Ik hou van je shirt, zei ik” schreef ze op Facebook. “Ze antwoordde dat haar echtgenoot niet meteen achter het idee stond omdat mensen het toch niet zouden herkennen” antwoordde Safley.

shirt6

“Ik vertelde haar dat het zo’n taboe is om over miskramen te praten en dat ik trots was op haar dat ze dit shirt droeg. Ik vertelde haar mijn verhaal en zij het hare” zei ze. “We gaven elkaar een knuffel en dat we voor elkaar zouden bidden! Ik voor haar opdat de baby gezond zou zijn en zij voor mij om zwanger te geraken.”

DEEL dit bericht op Facebook!