Kinderen krijgen vreemde uitslag na verjaardagsfeestjes. Dit moeten ouders te weten komen

Verjaardagsfeestjes zouden voor iedereen leuk moeten zijn, zeker voor kinderen. Wat zou er niet leuk aan een verjaardagsfeestje kunnen zijn? Pizza, taart, cadeautjes, … de lijst gaat nog wel eventjes verder!

Toen de 10-jarige zoon van Brenda Sanderson thuiskwam na een verjaardagsfeestje had hij verschillende zweren op zijn lichaam staan. Zijn moeder dacht dat zijn huid een beetje geïrriteerd was van het buitenspelen. Toen de zweren zich verder over zijn lichaam begonnen uit te breiden, werd ze bezorgd.

De dokter wist aanvankelijk evenmin wat de oorzaak was tot Brenda aan de dokter uitlegde dat haar zoon enkele dagen voordien in een springkasteel gespeeld had. Toen wist de dokter meteen dat het om een stafylokokbesmetting ging, veroorzaakt door de bacteriën op het springkasteel.

De dokter verklaarde:

“Een springkasteel is als een worstelmat. Stafylokokbesmettingen kunnen van de gym komen of van iets anders dat niet goed is gewassen en waardoor bacteriën gevormd worden.”

Springkastelen zijn normaal aan een goedkeuring onderworpen, maar er wordt bij het gebruik niet altijd gelet op de hygiëne. Om dit soort infecties te vermijden wordt aangeraden om altijd goed je handen te wassen – voor en na het sporten. Bedek open wonden met verband tot ze volledig genezen zijn. Als je kind zweren en blaren krijgt, consulteer dan onmiddellijk een arts en wacht niet verder af.

Bekijk het volledige verhaal hieronder en DEEL deze waarschuwing met iedereen die je kent!


Bron: Faith Tap en Fox 25