Jeukt de binnenkant van je oor? Dit is wat het betekent en hoe je het moet behandelen.

Niets zo vervelend als jeuk waar je niet bij kunt. En een van de ergste plaatsen is aan de binnenkant van je oor. Het is bijna onmogelijk om eraan te krabben en het kan iemand echt gek maken. Als je last hebt van chronische jeuk aan je hoor, bestaat er een eenvoudige verklaring voor – en een eenvoudige manier om er vanaf te geraken.

oor

Wat veroorzaakt een jeukerig oor?

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, wordt dit niet veroorzaakt omdat er iemand over je aan het roddelen is. Je oren zitten boordevol neurologische zenuwen. Als je zenuwen gevoelig zijn op die plek zal je sneller jeuk ontwikkelen dan de gemiddelde persoon.

Andere gebruikelijke oorzaken zijn een droge huid, dermatitis aan de gehoorgang, oorinfecties en psoriasis. Jeuk kan ook veroorzaakt worden door teveel water in het oor (bijvoorbeeld na het zwemmen). Meestal zijn jeukerige oren niet iets om je veel zorgen over te maken en eenvoudig te behandelen.

Jeukerige oren behandelen

Objecten in je oor steken om te krabben, is niet aan te bevelen omdat je zo je trommelvliezen zou kunnen beschadigen.

In plaats daarvan probeer je beter deze huishoudelijke middeltjes:

  1. Alcohol en azijn: Meng een deel alcohol met een deel witte azijn. Gebruik een klein lepeltje om de mengeling in je oor te druppelen. Houd je hoofd zijwaarts en laat het enkele seconden insijpelen.
  2. Waterstofperoxide: Meng een deel waterstofperoxide met een deel water. Gebruik een druppelaar om het in je oor in te brengen. Dit helpt om overtollig oorsmeer op een gezonde manier te verwijderen.
  3. Vliersiroop: Dit werkt vooral goed voor kinderen. Maar dit is niet om in je oor te gieten! Dit helpt ook uitstekend om oorontstekingen te genezen en te verzachten.
  4. Aloë Vera: Aanbevolen wordt om drie tot vijf druppeltjes zalf in je oren aan te brengen. Dit herstelt de pH-waardes en voorziet je oren ook van de nodige anti-inflammatoire voordelen.
  5. Warme olie: Warm je favoriete olie op (olijfolie. tea tree of gember) en laat een beetje afkoelen tot de temperatuur goed is om enkele druppeltjes in je oor te laten glijden.

Als de jeuk blijft aanhouden, raadpleeg dan een dokter!

DEEL deze info op Facebook!