Je raadt nooit hoe oud deze baby is. Ook de artsen begrijpen niet hoe dit mogelijk is

Als de kleine Brooke Greenberg in 1993 per keizersnede ter wereld komt, zijn haar ouders dolgelukkig. Hoewel ze bij haar geboorte met nog geen 2 kg tamelijk licht was en een beperkte operatie moest ondergaan, leek de baby gezond. De artsen weten op dat moment nog niet voor welk raadsel Brooke de medische wetenschap later zal plaatsen.

Als de familie Greenberg met hun baby naar huis gaat, schijnt alles nog volkomen normaal te zijn. Maar naarmate de dagen, weken en maanden voorbijgaan, valt er iets merkwaardig op: het meisje schijnt niet groter te worden. De ouders consulteren verschillende dokters, maar ook die schijnen het niet te weten. Het haar en de vingernagels van Brooke groeien normaal, maar de rest van haar lichaam blijft hetzelfde. Als ze vier jaar oud is, houdt ze helemaal op met groeien. Haar geval is zo ongewoon dat de artsen haar ziekte een speciale naam geven: het X-Syndroom. Op de hele wereld zijn amper 12 mensen door dezelfde ziekte getroffen.

Maar het uitblijven van haar groei is niet het enige symptoom van het X-Syndroom waar Brooke mee af te rekenen krijgt. In de eerste zes jaren van haar leven wordt ze door tal van geheimzinnige ziektes getroffen, die ze echter allemaal overleeft. Toen ze vier jaar oud was, viel ze ook nog eens in een diepe coma. Onderzoeken wezen uit dat dit veroorzaakt werd door een grote hersentumor. Haar toestand verslechtert zodanig dat haar ouders zelfs al een doodskist bestellen.

x1

Maar 14 dagen later wordt Brooke plotseling terug wakker en is haar tumor op miraculeuze wijze verdwenen. Ook hiervoor hebben de artsen geen enkele verklaring. Haar hele jeugd wordt beheerst door geheimzinnige ziektes. In haar puberteit doet ze het een stuk beter op het gebied van gezondheid. Later zou ze echter weer hervallen in tal van ziektes en kwalen. Ze blijft echter gevangen in het lichaam van een tweejarige, hoewel ze het karakter van een tiener heeft.

x2

De oorzaak van haar ziekte blijft een compleet mysterie. Hoewel ze verder gezond leek, overleed ze op 20-jarige leeftijd, zij het niet aan de gevolgen van het X-Syndroom, maar aan bronchomalacie, een misvorming van de luchtpijp waardoor de ademhaling bemoeilijkt wordt.

Maar haar familie denkt vooral aan de mooie momenten terug. Bijvoorbeeld hoeveel haar zussen van haar hielden: haar zussen konden haar tot op het laatste moment in de armen houden. Hier voelde Brooke zich echt goed.

x3

Wat haar ziekte veroorzaakte, is tot op heden niet bekend, maar de artsen hopen alleszins ooit de ziekte te kunnen doorgronden en te genezen. Ook de ouders hopen dat er meer onderzoek komt naar de oorzaak van het X-Syndroom. Ze missen Brooke nog elke dag en denken terug aan de mooie momenten die ze in haar 20-jarige bestaan mochten beleven.

Ondanks de soms moeilijke periodes was Brooke altijd omgeven door een liefdevolle familie. Het leven van Brooke was kort en zwaar, maar ze werd haar hele leven lang geliefd.

DEEL dit aangrijpende verhaal met iedereen die je liefhebt!


    Bron: YouTube