Ik kon mijn ogen niet geloven, toen ik deze foto van dichtbij bekeek… ONMOGELIJK!

Ik moet toegeven dat ik doorgaans geen snars begrijp van “kunst”. Als ik naar een museum ga en de kunstwerken bekijk, probeer ik wel naar een dieperliggende betekenis te zoeken, maar heb eigenlijk geen idee. Soms wandel ik wel eens weg van een meesterwerk, en denk ik dat zelfs een kind het had kunnen maken. Maar er zijn ook van die kunstwerken waarbij je compleet aan de grond genageld staat omdat het gewoon onmiskenbaar heel veel talent en vaardigheid vergde om het te maken.

foto

Dit is hier nog het beste voorbeeld van. De Oekraïense kunstenaar Zenyk Palahniuk had ongeveer 200 uren nodig om dit absoluut adembenemende kunstwerk te voltooien. En je moet het gezien hebben om het te geloven …

Op het eerste zicht lijkt zijn werk gewoon een portret van de popster Justin Timberlake. Dat is wellicht al goed genoeg voor sommige mensen, maar als je wat dichter kijkt, zie je dat dit geen ordinair portret is. Zenyk had namelijk 200 uren (8 dagen) nodig om dit kunstwerk te maken met behulp van een potlood, een hamer, 13.000 nagels en 24 km draad.

Het hele proces werd vastgelegd op film en versneld in de onderstaande video. Precies op het moment dat je denkt alles gezien te hebben, komt er zoiets voorbij dat je de adem volledig afsnijdt.

DEEL dit verbluffende kunstwerk met je vrienden!


    Bron: YouTube