Iedereen denkt dat ze 9 maanden zwanger is, maar haar geheim is dat de “baby” een gigantische vleesboom is.

Toen ze 32 jaar oud was, leek Beryl Romaine helemaal op een zwangere vrouw. De vrouw uit het VK was uitgeput, ze had gezwollen enkels en haar buik groeide alsof ze zwanger was. Maar Beryl was niet zwanger. Ze wist pas dat er iets mis was toen ze harde bulten in haar buik voelde. Ze voelde zich ook geconstipeerd en ze kwam alsmaar bij – maar vooral rond haar middel.

vleesboom1

Een specialist stelde vast dat ze leed aan een ernstig geval van fibromen in de baarmoeder. Haar “baby” was in feite een groot, niet-kwaadaardig vleesgezwel dat op haar baarmoeder rustte.

Fibromen komen voor bij een op drie vrouwen, meestal tussen de 30 en 50 jaar en 50% van deze vrouwen zullen pijnlijke gevolgen ervaren.

De enige oplossing was een hysterectomie (verwijdering van de baarmoeder), maar ze kond de gedachte dat ze geen kinderen meer zou kunnen krijgen niet aan. Maar naarmate ze de operatie uitstelde, werd haar toestand alleen maar erger.

vleesboom2

Vrouwen in de menopauze hebben het grootste risico op fibromen omdat ze meer oestrogeen aanmaken.

vleesboom3

Toen Beryl bijna tien jaar na de eerste diagnose de fibromen liet wegsnijden, was de pijn ondraaglijk geworden. Maar de operatie bracht haar zoveel verlichting dat ze erg blij was dat ze eindelijk van deze vleesbomen verlost was. Kinderen krijgen was nu geen prioriteit meer.

vleesboom4

Vandaag gaat haar verhaal viraal en ze heeft een belangrijke boodschap voor alle vrouwen ter wereld:

“Mijn advies met fibromen is om je lichaam altijd goed te laten controleren. Zelfs al krijg je een antwoord van je dokter, vraag altijd om een tweede advies. En stel alle vragen die je hebt. Vraag wat de opties zijn en als je het niet begrijpt, vraag het dan opnieuw. Laat het hen uitleggen in mensentaal zodat je de juiste beslissing kunt nemen.”

DEEL deze belangrijke boodschap met je vrienden op Facebook!