Hij vindt een zeldzame draad op zijn zolder. Als hij eraan trekt, gebeurt het ongelooflijke!

Iedereen kent wel de verhalen over mensen die zilveren bestek in een geheime bergplaats of oude geldbriefjes in een bank vinden. Maar het bijzondere aan dit verhaal is dat het helemaal waar is!

Dat is precies wat er gebeurde in het geval van Rudi Schlattner. Hij is nu 83 jaar oud maar is de geheime schuilplaats van zijn vader in Usti in Tsjecho-Slowakije nooit vergeten.

geheim1

Hij maakte deel uit van een kleine Duitse minderheid in het land. Na Wereldoorlog II moesten hij en zijn familie het land ontvluchten.

Maar voor ze dat deden, verborgen ze hun dierbaarste bezittingen in huis. Maar Rudi zou de schuilplaats nooit vergeten.

Zelfs na zovele jaren herinnert Rudi zich de schuilplaats nog al te goed. Hoewel het huis tot een kleuterschool werd verbouwd, loopt hij er zo naartoe.

geheim2

Rudi leidt een journalist en historicus naar de zolder en zoekt naar een onschuldig stukje touw. Hij begint eraan te trekken en opent zo een geheim luik.

geheim4

En dan komt de geheime schat tevoorschijn: de oude persoonlijke bezittingen van de familie. Deze verloren schatten werden overgedragen aan een museum in het land omdat de Tsjechische regering besliste dat alle Duitse goederen na de oorlog toekwamen aan de staat.

geheim5