Hij ging binnen voor een eenvoudige procedure, maar dat veranderde algauw in een nachtmerrie. Wees gewaarschuwd zodat hij jou niet overkomt.

De 63-jarige Li Lin uit Chengdu in China had last van een “geblokkeerde” schouder. Het was stijf en kon het niet bewegen. Om deze pijnlijke schouder te behandelen, zocht hij zijn toevlucht tot het traditionele Chinese “cupping”, die nu over de hele wereld aan populariteit wint. Aanvankelijk leek het allemaal best onschuldig, maar nu heeft hij enkele desastreuze gevolgen mogen ondervinden. Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn …

brandwonden

Cupping therapie bestaat uit het opwarmen van kopjes om zo zuigkracht te creëren langs de drukpunten of de meridiaan op het lichaam. Als de kopjes echter te lang op de huid ontstaan rode vlekken. Deze rode vlekken worden gecreëerd doordat bloed naar de oppervlakte van de huid wordt gezogen. Deze rode vlekken zijn een normaal onderdeel van cupping. Maar Li Lin ervoer iets veel erger dan dat.

Blijkbaar kwam de man bij een kwakzalver terecht. De man plaatste de glazen immers elke sessie op dezelfde plekken. Het opgewarmde kopje verbrandde de uit en leidde uiteindelijk tot blaren. Toen maakte hij een fatale beslissing. Hij vroeg zijn vrouw om de zweren open te trekken en te bevochtigen. Daarom heeft Li Lin nu zeven zwaar geïnfecteerde gaten in zijn rug. De infecties evolueerden van onschuldig naar levensbedreigend.

En zijn schouder is nog steeds stijf …

DEEL deze belangrijke waarschuwing met je vrienden op Facebook!